NAJUPORNIJI VEČERAS ISPRED PRVE GIMNAZIJE

Politika Video

Ni jaka kiša uz grmljavinu i munje nije sprečila predstavnike nekoliko opozicionih stranaka iz Kragujevca da večeras budu na trgu kod Prve kragujevačke gimnazije gde je na protestu „Jedan od pet miliona“ trebalo da odgovaraju na pitanja građana.

Pod kišobranima građane su čekali predstavnici Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih gradjana-Šumadijske regije i Stranke slobode i pravde.

Zbog lošeg vremena na 28.protest došla je nekolicina najupornijih građana.

  • Ovo okupljanje na protestima je jedino mesto gde zaista može da se okusi i sloboda i demokratija u nekom pravom obliku. I mi želimo sa gradjanima da razgovaramo kao sa svojim komšijama, kao sa ljudima koji osećaju veliko nezadovoljstvo onim što nam se dešava i iskazuju hrabrost i odlučnost da istraju do kraja u osvajanju slobode koja nam je ukradena od strane ovog mafijaškog režima, rekao je Beti Ratko Kastratović iz Narodne stranke u Kragujevcu.

On je dodao da postoji želja da se prevaziđu političke razlike i da je poruka Narodne stranke objedinjavanje oko zajedničkih vrednosti.

  • Samo okupljanjem u jedinstven front svih nas, građana, političkih partija, organizacija, svih koji stoje sa ove strane, možemo da pružimo adekvatan odgovor ovome što je Srbiju danas snašlo, rekao je Kastratović.

Članica Organizacionog odbora protesta“ 1 od 5 miliona Kragujevac“ Stanislava Pavlović je rekla Beti da će razgovor građana i predstavnika opozicionih partija odložiti za 29. protest naredne subote.

Piše: Beta

Publicerat av Glas Šumadije Lördag 13 juli 2019

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *