NAPADNUTA EKIPA HITNE POMOĆI U KRAGUJEVCU

Društvo
  • Ekipa zavoda za Hitnu medicinsku pomoć napadnuta je tokom intervencije, kada je zbrinjavala trudnicu koja je pala niz stepenice, verbalno i fizički i tom prilikom metalnom šipkom razlupano je sanitetsko vozilo. Povreda nekog od članova ekipe izbegnuta je pukom srećom, kaže za InfoKG direktorka Zavoda Aleksandra Vasović.

Fotografije i svedočenje o ovoj situaciji podelio je na društvenoj mreži facebook dr Vladimir Gajić, koji kaže da je ekipa bez povoda napadnuta najpre verbalno, a potom i fizički i da je metalnom šipkom razlupano sanitetsko vozilo.

Za portal InfoKG direktorka Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Aleksandra Vasović objašnjava kako je došlo do ove nemile situacije:

  • Naša ekipa na teren je izašla da bi zbrinula trudnicu koja je pala niz stepenice. Tada je došao njen rođak koji je iz nekog razloga imao pogrešnu ideju da je ekipa došla zbog njega i napao ih verbalno, pa pokušao da se fizički obračuna. Oni su pokušali da mu objasne da nema potrebe za takvim ponašanjem i da moraju da krenu da bi prevezli povređenu trudnicu, ali čovek nije odustajao. Samo pukom srećom, jer se ekipa sklonila u vozilo, izbegnuta je nesreća da neko od njih dobije udarac, pa je metalna šipka polomila staklo, a ne povredila nekog od naših kolega. On je imao nameru da ih povredi.

Ona kaže da postoje određene procedure po kojima je ekipa Hitne pomoći dužna da se povuče na bezbednu razdaljinu ako proceni da je njihova bezbednost ugrožena, ali da su ovom prilkom pokušali što pre da se udalje sa mesta događaja, kako zbog sebe, tako i zbog pacijentkinje koju je što pre trebalo prevesti u zdravstvenu ustanovu na dalje zbrinjavanje.

Procedura nalaže da, ukoliko postoji naznaka da bi moglo da dođe do opasne situacije, Zavod obavesti policiju i da zajedno izađu na teren, ali se tome ovog puta, naravno, niko nije nadao.

Kragujevčanin F. P. (1995) uhapšen je zbog napada na ekipu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koja je njegovoj rođaki, trudnici koja je pala niz stepenie, ukazivala pomoć.  Ovdašnji MUP saopštava da je F. P. (1995) iz Kragujevca uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilničko ponašanje i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Navodi se da je F. P., u kući u kojoj živi, vređao ekipu Službe hitne medicinske pomoći koja je intervenisala kako bi članu njegove porodice ukazala pomoć, kao i da im je nakon toga pretio. Potom je, kako se sumnja, metalnom šipkom polomio staklo na sanitetskom vozilu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Piše: InfoKG
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.