Narodna stranka: Brutalnu silu izvršitelja zabraniti zakonom, mora se poštovati pravo na dom

Društvo Politika

Narodna stranka zahteva da odmah prestane nehumano postupanje javnih izvršitelja tokom sprovođenja prinudnih iseljenja građana iz stanova i kuća u kojima žive, izjavio je danas advokat Jovica Todorović iz Narodne kancelarije Narodne stranke Beograd.

  • U postupcima koje vode izvršitelji mora biti isključena mogućnost upotrebe brutalne i nepotrebne sile, što s pravom uznemirava i zabrinjava građane, i moraju se poštovati sva ljudska prava i osnovne slobode, garantovane Ustavom Srbije i međunarodnim pravom, a posebno pravo na dom i pravo na pravično suđenje, koja se krše pred očima cele javnosti, rekao je Todorović.

Todorović je istakao da se Narodna stranka zalaže za povećanje minimuma imovine na kojoj izvršenje novčanih potraživanja neće biti dozvoljeno.

  • Taj minimum bi trebalo opisati i precizirati tako da svakome, pa i onome koji je zapao u dugove, garantuje život dostojan čoveka. To nikako ne znači da će tuđa imovina moći da se koristi bez pravnog osnova, jer privatna svojina svakog građanina mora da bude svetinja, rekao je Todorović.  

Todorović je dodao da će Narodna stranka, kada joj građani ukažu poverenje, obaviti temeljnu i konzistentnu izmenu propisa u postupku izvršenja i obezbeđenja i ustanoviti efikasnu sudsku kontrolu.  

  • U postupcima izvršenja biće isključene mogućnosti za manipulacije i zloupotrebe u dostavljanju odluka i akata, zaključio je Todorović.    
Tagovi:

1 komentar

  1. Tačku na pljačku.Ta branša je najveći promašaj ove vlasti jer tim dokazuje pljačkanje naroda.Izmišljeni troškovi i nameti po narodu bez milosti.Vidimo kako se neko obogati preko noći na krvi ovog naroda.Stambeno koje se opredelilo za izvršioce najgori primer u Šumadiji.Neko će odgovarati nekada za bahatost i pljačku i napumpavanje troškova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.