NARODNA STRANKA KRAGUJEVAC: MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA U KRAGUJEVCU U ZNAKU OTPUŠTANJA RADNIKA

Politika

Ove godine Međunarodni praznik rada – 1. maj Kragujevac je dočekao sa nastavljenim procesom centralizacije javnog sektora u gradu, koji za posledicu ima njegovo loše funkcionisanje i otpuštanje radnika. Megalomanska ambicija gradonačelnika Radomira Nikolića da čitav javni sektor stavi pod „jednu kapu“ čini se da nema kraja, a posledice  najviše trpe radnici koji su proglašeni za tehnološki višak, navodi se u saopštenju odbora Narodne stranke u Kragujevcu.

  • Nakon pripajanja SC „Mladost“ i „Park“ Privrednom društvu Odbojkaški klub „Radnički“ ukupno je 25 radnika proglašeno tehnološkim viškom u ova dva preduzeća. Očigledna je namera gradonačelnika Nikolića da nastavi sa daljom unifikacijom javnog sektora u gradu, pri čemu se ide ka pripajanju i fudbalskog, vaterpolo i rukmetnog kluba „Radnički“ ovom privrednom društvu, sada transformisanom u Sportsko privredno društvo „Radnički“ DOO, kažu u SNS.

Narodna stranka Kragujevac zahteva od gradskih vlasti da Kragujevčanima odgovore dokle su spremni  da idu sa snižavanjem kvaliteta javnog sektora kroz takozvani proces centralizacije i kakva je dalja radna „sudbini“ zaposlenih u ovom sektoru. Umesto dalje centralizacije javnog sektora i postavljanja ljudi koji nemaju potrebne stručne kvalifikacije za rukovođenje javnim preduzećima, što smo bili svedoci u aferi sa imenovanjem direktora JKP „Čistoća“, Kragujevcu su potrebni jasna vizija i plan u pogledu razvoja javnog sektora.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.