Narodna stranka Kragujevac: Vladicu Stanojevića podržavali ministri u Vladi Srbije

Politika
  • Juče je u Kragujevcu bio težak dan za socijalnu zaštitu. Policijskom akcijom u kojoj je uhapšen direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ sa još 13 svojih saradnika pokazalo se da su priče koje su godinama kružile po gradu o zloupotrebama u samom Zavodu, o zlostavljanju korisnika ali i radnika, o bahatom ponašanju samog „Bumbara“ možda ipak istinite, kažu u Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu.

U Narodnoj stranci podsećaju Vladica Stanojević na čelo ustanove sa oko 900 korisnika došao još 2013. godine i da su se već tada pojavile priče o zlostavljanju radnika i korisnika.

  • Na žalost ni tada ali ni do pre par meseci retki su bili radnici koji su smeli da o tome govore javno jer je sam doktor Vladica uživao neizmernu podršku kako republičkih tako i lokalnih vlasti. O toj podršci svedoče posete ministara i Vulina a kasnije i Đorđevića, nagrada „Čovek godine“ koju mu je dodelilo resorno ministarstvo ali i lokalna Đurđevdanska nagrada grada Kragujevca za oblast humanitarnog rada.

Narodna stranka u Kragujevcu postavlja pitanje da li bi policijske akcije bilo i da li bi doktor Stanojević nastavio da vodi ustanovu na način kao i do sada da nije napustio Srpsku naprednu stranku i na lokalne izbore izašao samostalno.

  • Takođe postavljamo pitanje nadležnima iz lokalne samouprave da li će odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade doktoru Vladici Stanojeviću biti poništena ako se potvrde navodi iz istrage?
Tagovi:

1 komentar

  1. Ništa ovde nije čudno. Ovo je danas glavni način obračuna vlasti sa političkim neistomišljenicima u Srbiji. Posebno kada se radi o bivšim, „osvešćenim“, članovima i funkcionerima SNS (setimo se Mirkovića iz Zaječara). Nije bitno da li su tu, u skladu sa zakonom, utvrđeni elementi krivičnog dela ili nisu. Bitno je zbog „osnovane sumnje“ čoveka oblatiti u javnosti i pre bilo kakvog sudskog postupka ga proglasiti kriminalcem. Tu režimski mediji vode glavnu reč. Naravno po nalogu „odozgo“. To znači da „krivca“ (skoro uvek po anonimnoj prijavi) treba zbog „osnovane sumnje“ uhapsiti, zadržati 48 sati ili mu odrediti pritvor do 30 dana (zbog navodnog „uticaja na proces prikupljanja dokaza i svedoke“). U Srbiji je danas takav čovek, posle ovakve „obrade“, obeležen za sva vremena. Niko sutra neće znati da je, na primer, taj neki čovek oslobođen odgovornosti jer ista oni režimski mediji koji su ga bombastično danima razvlačili i blatili, neće to objaviti kao važnu vest. Možda neće ništa ni objaviti. Neće biti čak ni izvinjenja. Ostaje samo sudska nadoknada štete koja ne može čoveku vratiti urušeni ugled u društvu i rasturenu porodičnu harmoniju. Nemam nameru da branim Vladicu, jer je on po meni bio samo još jedno loše naprednjačko kadrovsko rešenje u Kragujevcu, ali se mora ukazati na zloupotrebu ovakvih slučajeva od strane političkih egzekutora i režimskih medija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.