NARODNA STRANKA: NEDOPUSTIVI NAPADI VUČIĆA NA ADVOKATE BOROVIĆA I VUČINIĆA

Politika

Narodna stranka najoštrije osuđuje napad Aleksandra Vučića na članove predsedništva Narodne stranke – ugledne advokate Borivoja Borovića i Vladimira Vučinića. U saopštenju za javnost ove partije navodi se da „Vučić koristi pravosudni aparat za primenu selektivne pravde u fingiranoj borbi protiv organizovanog kriminala, napadajući pritom ugledne advokate i članove predsedništva Narodne stranke da ”štite mafijaše”. On je Vladimira Vučinića nazvao lopovom i optužio ga da je ”krao i uzimao pare u Miškovićevom slučaju”.

  • Ovakav besramni napad dolazi kao posledica činjenice da je Vladimir Vučinić branilac pripadnika Žandarmerije protiv kojih se vodi postupak zbog navodnog napada na brata Aleksandra Vučića i Siniše Malog. U tom postupku je u svedočenju, na pitanja branioca Vučinića, isplivalo na videlo i to da je sin Aleksandra Vučića legitimisan na Paradi ponosa, a da je brat predsednika pripadnike Žandarmerije gađao određenim predmetom. S obzirom na to da Aleksandar Vučić sve doživljava lično, on advokata odbrane vidi kao svog ličnog neprijatelja, i ima potrebu da se sa njim obračunava javno iznoseći neistine.

Zbog toga će Aleksandar Vučić biti primoran da pred sudom objasni kada, gde i koliko para je uzeo Vučinić u Miškovićevom slučaju, kaže se u saopštenju Narodne stranke. U NS dodaju da „režim Aleksandra Vučića već više od šest godina aktivno radi na urušavanju načela podele vlasti i nezavinosti pravosuđa, a sada se Vučić preko medija otvoreno obračunava sa sudijama, tužiocima i advokatima, što ga čini nedostojnim funkcije na kojoj se nalazi“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.