Narodna stranka: Porez na podrume, šupe i golubarnike je dokaz nesposobnosti vlasti

Politika

Odbor Narodne stranke za privredu i preduzetništvo saopštio je danas da Ministarstvo finansija dodatno opterećuje građane uvođenjem poreza na pomoćne objekte, jer država „neodgovorno i rasipnički“ vodi finansije i račun za svoju nesposobnost ispostavlja građanima.

  • Rasipnici na vlasti nametanjem većih poreza pune budžet u odsustvu realnih i zdravih prihoda. Porezi na nekretnine su u Srbiji među najvećim u Evropi u apsolutnim iznosima, ali to vlasti nije dovoljno, nego ih još povećava, navodi se u saopštenju.

Porez na stan u kojem živi vlasnik ne postoji u Italiji, Portugalu, Irskoj, Grčkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, a u tim državama je životni standard viši nego u Srbiji, piše u saopštenju.

  • Vlast u Srbiji je prilikom određivanja poreza na pomoćne objekte ignorisala i Ustav Srbije (član 91.), koji kaže da je ‘obaveza plaćanja poreza i drugih dažbina opšta i zasniva se na ekonomskoj moći obveznika, naveo je Odbor Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

Građani će od januara 2021. godine plaćati porez na bunare, rezervoare, kotlarnice, podrume i šupe za smeštaj ogreva, a poljoprivrednici će plaćati i porez na staje, štale, svinjce, kokošinjce, golubarnike, ambare, koševe, pušnice, krečane i ćumurane, navela je Narodna stranka.

  • Porez je uveden čak i na ispuste za stoku, betonske piste za odlaganje čvrstog stajnjaka i nadstrešice. Samo nije jasno kako je vlast propustila da uvede i porez na poljski WC. Verovatno je ta mogućnost ‘ozbiljnog budžetskog prihoda’ nekako promakla zakonodavcu, navodi se u saopštenju.
  • Pokušaj demantija Ministarstva finansija je bacanje prašine u oči uzburkane javnosti jer je nesporna izmena člana 6a Zakona o porezima na imovinu, gde umesto dosadašnjeg ‘garaže i garažna mesta’ piše ‘garaže i pomoćni objekti’. Polako se građanima izvlači onih 100 evra koje smo navodno dobili na poklon, dodaje se u saopštenju.    
Tagovi:

1 komentar

  1. Setili se naši vrli „stručnjaci“ iz naprednjačke lokalne vlasti kako da dodatno orobe narod. Baš njih briga za pandemiju, za to što je dosta ljudi ostalo bez posla i što narod nema šta da jede. Ako su to mogli Turci u svoje vreme, a da se raja nije bunila, mogu i oni. Pa oni su vlast! Narod samo treba da ćuti i trpi. Verovatno naprednjački zulumćari misle da mu je to u prirodi. Doduše ponašanje naroda ih ne dementuje. Zaista svašta može da mu se radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.