Narodna stranka u Kragujevcu formirala Narodnu kancelariju, servis za pravnu pomoć građanima (VIDEO)

Izbori/Bojkot Politika Video

Narodna kancelarija, koju je formirao kragujevački odbor Narodne stranke, nalazi se u TPC Radničkom, na trećem spratu, a građane će primiti advokati Petar Milojević i Milorad Vučković. Predviđeno je da bude „servis za zaštitu prava i interesa svih građana a dr Predrag  Delić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu kaže da će u Narodnu kancelariju moći da se jave svi građani za pravnu pomoć:

  • U ovu kancelariju moći će da se jave svi građani Kragujevca i Šumadije za svaku pravnu pomoć koja se odnosi na kršenje elementarnih ljudskih i građanskih prava, koje su u današnje vreme veoma česte.

Kako navodi advokat Uroš Đokić, potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke, Narodna stranka potpuno podržava način protesta građana:

  • Potrudićemo se da stanemo uz građane, tako što ćemo učestvovati u protestima, i tako što ćemo kroz Narodnu kancelariju i pomoć koju nudimo,  pokušati da zaštitimo građane, bilo da je to krivični, prekršajni ili neki drugi vid progona.

Đokič kaže da su protesti potpuno pravedni i razumljivi, i da građani po Ustavu imaju pravo da iskažu svoje nezdovoljstvo:

  • Mirnim izražavanjem protesta, kada ne ugrožavamo ni privatnu imovinu ni javnu svojinu, kada izražavamo nezadovoljstvo načina na koji se vlast odnosi prema nama, to apsolutno ne da je samo naše pravo nego i naša obaveza.

Na sajtu Narodne stranke objavljena je email adresa, na koju će građani moći da se jave, a od ponedeljka će u funckciji biti i broj telefona, dok su vrata kancelarije širom otvorena za sve građane.  

Piše: Tijana Stefanović
Snimatelj: Miloš Simović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.