Narodna stranka u Kragujevcu obeležila godišnjicu smrti Jovana Ristića

Politika

Povodom godišnjice od smrti Jovana Ristića predstavnici Narodne stranke u Kragujevcu položili venac na spomen obeležje kod starog mosta.

Venac su položili potpredsednik Gradskog odbora i član Glavnog odbora Nebojša Vesović i Stefan Lazarević, sekretar Gradskog odbora.

Nebojša Vesović je rekao da su se predstavnici GO Narodne stranke danas okupili u čast Kragujevčanina, državnika, istoričara, političara, nekadašnjeg predsednika Srpske kraljevske akademije, čoveka koji je svojim radom zadužio ne samo naš grad već i celu Srbiju.
Vesović je najavio da će u sklopu obeležavanja godišnjice smrti i sećanja na Jovana Ristića Narodna stranka narednih dana pričati sa žiteljima mesne zajednice u kojoj je rođen Jovan Ristić sa ciljem da se pokrene inicijativa gradskoj upravi da ta mesna zajednica ponese njegovo ime.

Reč je o mesnoj zajednici Filipa Kljajića, a u kragujevačkom odboru Narodne stranke smatraju „da je primerenije“ da se mesna zajednica u kojoj je rođen Jovan Ristić, jedan od najznačajnijih Srba svog vremena, nazove po njemu.

Tagovi:

1 komentar

  1. E to je lepo. Setili ste se Jovana Ristića. Bilo bi još lepše i da ste se setili i ko je inicirao postavljanje tog spomenika. Nemojte da zaboravite da je spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a u našem gradu. Pametni ljudi, na primeren način, odali poštovanje čoveku koji je za pregovaračkim stolom, teritorijajno širio Srbiju. Bez i jednog metka, bez ičijeg stradanja. Diplomata, državnik iz našeg grada decenijama je zaboravljan i veliki broj naših sugradjana nije ni znao o kom čoveku je reč i kada je spomenik postavljen. A kada je ideja za postavljanje spomenika počela da se i realizuje, onda su se našli neki „pametnjakovići“ da to osudjuju i omalovažavaju.
    Zato i naglašavam da bi bilo lepo pomenuti u čije je vreme vlasti podignut spomenik Jovanu Ristiću, kao i da je isti postavljen upravo na 105 godišnjicu smrti, 2004.godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.