Narodna stranka u Kragujevcu se protivi izgradnji stambeno poslovnog objekta na jezeru Bubanj

Politika
  • Narodna stranka u Kragujevcu je protiv daljeg narušavanja prostora oko jezera Bubanj koje se planira izgradnjom stambeno-poslovnog objekta na samoj obali jezera, navodi se u saopštenju Gradskog odbora te partije.

U saopštenju za javnost u Narodnoj stranci primećuju da „aktuelna vlast u Kragujevcu, kao i za sve drugo, i ovu najavljenu izgradnju opravdava time da je to po odluci i planovima ‘onih bivših’“.

  • Da li ćemo poslednju zelenu oazu u širem centru grada uništiti time što ćemo kao opravdanje toga navoditi već izgrađene objekte u okolini ili pravdanjem da je to privatno zemljište? Da li se neko iz trenutnih i prošlih vlasti zapitao kakav ćemo grad ostaviti budućim generacijama i kako će te generacije gledati na trenutne odluke, pitaju se u Narodnoj stranci i kažu da će u „narednom periodu detaljno informisati javnost o odlukama koje je grad doneo u vezi sa najavljenom izgradnjom, ali i istraživati i javnost informisati o tome kako su kompanije sa krajnje sumnjivom poslovnom biografijom došle do toga da grade i uništavaju jezero Bubanj“.

U Gradskom odboru Narodne stranke u Kragujevcu ističu da su „spremni“ da pruže podršku organizacijama i grupama građana koje su protiv, kako navode, „uništavanja jezera Bubanj“.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

4 komentara

  1. Dašić obmanjuje gradjane ako kaže da njegova stranka nema veze sa ovim ! Plan je potpisala sadašnja Izvršna direktorka SNS u JP Urbanizam Vesna Jovanović Milošević koja je rukovodila izradom tog sramnog plana. Ona se ipak uklapa u Dašićeve kadrove koji loše rade ali imaju člansku kartu SNS. Ona se slaže sa Glavnim urbanistom koji NEMA licencu za urbanizam i kojeg je Dašić protivzakonito postavio. Dašić umesto da postave iskusne i dokazane stručnjake koji nisu partijski ljudi , postavlja još slabije kadrive od kuma Radomira. Može se očekivati da je ovo tek početak novih skandala u ovoj oblasti . Velika podrška za Narodnu stranku koja se dosledno bori protiv urbanističkih rešenja koja se planiraju na štetu gradjana i prirode u ovom slučaju !

  2. Gospodo, Vas sadasnji predsednik je glasao za usvajanje ovog plana 2013.g. dok je bio Verkov poslanik…vazno da je nekad bilo lepo;-)

    1. Draga „Bojana“,pre nego sto napisete nesto,proverite tacnost iznetih informacija kako za Hermana,tako i sve u vezi plana.

  3. Zasto novosadska firma to ne napravi u Dunavskom parku u Ns? Nemoguće, jer je Ns grad a ne palanka kao Kg. Ovde sve može, sledeče su Sumarice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.