NARODNA STRANKA: ZAŠTO VLADA SRBIJE ODBIJA DA POMOGNE TRSTENIKU U SANACIJU POSLEDICA POPLAVA?

Politika

Narodna stranka pita Vladu Srbije zašto Trstenik nije na spisku gradova i opština za hitnu sanaciju posledica junskih poplava, iako je ta opština, po tvrdnji čelnika lokalne naprednjačke vlasti, pretrpela veće štete od poplava nego 2014. godine. Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Trstenik Vladan Miodragović naveo je da je Vlada donela odluku o gradovima i opštinama u kojima će se vršiti sanacija od poplava, a da Trstenika nije među njima, i pozvao predsednika opštine Trstenik Aleksandra Ćirića iz SNS-a da građanima podnese izveštaj o posledicama poplava i o tome šta je do sada urađeno na sanaciji.

  • Građani Trstenika gledali su rijaliti šou u kojem Aleksandar Vučić dolazi u jedno domaćinstvo u Ribniku i pred kamerama nudi novac za odštetu, ali se na tome završila cela priča. Ta porodica, koja je u odnosu na druge imala minimalnu štetu, dobila je novac, a ostali još čekaju. Ne znaju šta i ne znaju do kada da čekaju i to je pitanje na koje Ćirić mora da odgovori, rekao je Miodragović.

Miodragović je rekao da je Vučić zaobišao selo Selište, u kojem je poplavljeno više od 150 kuća i gde je jedan čovek izgubio život, i istakao da je „sraman način na koji se vlast poigrava sa ljudima u najtežim situacijama“.

  • Pred kamerama pričaju jedno, a u stvarnosti se dešava potpuno druga situacija. Dokaz je i odluka vlade u kojoj se navodi da je prioritet dat područjima na kojima su bili ugroženi i ljudski životi, koja su pretrpela najveće materijalne štete i na kojima je visok stepen rizika od novih poplava, čak i u 2019. godini. Uprkos tome što Trstenik ispunjava sve ove uslove, nema ga na spisku za hitnu sanaciju, kaže Miodragović.

Opštinski odbor Narodne stranke Trstenik poziva predstavnike Vlade Srbije i lokalne vlasti da odgovore da li je Trstenik grad nižeg ranga i zato nije dobio pomoć ili je skidanje sa spiska hitne sanacije posledica nesposobnosti vlasti da pripremi potrebnu dokumentaciju, istakao je Miodragović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.