NASTAVAK KADROVSKE VRTEŠKE U FABRICI ORUŽJA

Društvo Ekonomija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin još uvek nije reagovo na zahtev Sindikata Zastave oružja koji ga je, 13. novembra, pozvao da spreči „dalje urušavanje fabričkog sistema“, te da „smeni predsednika Nadzornog odbora preduzeća, pukovnika Ivicu Marjanovića“ koji, kako tvrde oružari, svojim delovanjem „nanosi veliku štetu fabrici“.

Rečeni zahtevi oružarskog Sindikata uzrokovani su nedavnom odlukom Nadzornog odbora i generalnog direktora Zastave oružja Mladena Petkovića da se „u najkraćem roku iz svog prostora izbaci ulazna kontrola fabrike“, i da se potom u taj prostor useli Sindikat ASNS „koji već ima prostorije za rad“.

Iako doneta još 12. septembra, odluka o iseljenju fabričke kontrole, što bi, prema navodima sindikalaca, bio nastavak „urušavanja fabričkog sistema“, i useljenju Sindikata ASNS u prostorije kontrolora, i dalje se ne realizuje. Oružari poručuju da će, u slučaju da se krene sa njenim sprovođenjem, protestima i blokadom da spreče iseljenje „fabričkih funkcija“, zarad interesa sindikalne organizacije koju su „osnovali Nadzorni odbor i generalni direktor fabrike“.

Za novog izvršnog direktora Zastave oružja za finansijsko-pravne poslove, danas je, saznaju list DANAS i Glas Šumadije, imenovan Dušan Obradović, koji je na tu funkciju došao iz kragujevačkog Parking servisa (!?), i koji je na funkciji u fabrici oružja nasledio Rajka Tanasijevića, a koji je, pre tri meseca, podneo ostavku bez javnog obrazloženja. U Zastavi oružju se, tako, nastavlja kadrovska vrteška sa koje su, od dolaska Mladena Petkovića iz Krušika u kragujevačku fabriku, otpali brojni istaknuti Zastavini stručnjaci i rukovodioci, među kojima i bivši generalni direktori Đorđe Nestorović i Milojko Brzaković, dugogodišnji direktor marketinga Saša Milošević i mnogi drugi.

U međuvremenu, dugovi Zastave oružja narassli su na blizu 17 milijardi dinara, dok su gubici dostigli oko 30 miliona evra. U poslovodstvu fabrike, s druge strane,prema nezvaničnim informacijama, tvrde da je od početka godine u inostranstvu prodato oružja za oko 27 miliona dolara, što je gotovo dvostruko manje od vrednosti Zastavinog plasmana minulih godina.

Tagovi:

2 komentara

  1. Uvazena redakcijo o kojim vi licima pricate. Koliko je Brzakovic ojadio zastavu sa ugovorom od 6.5 miliona evra. Razbio je finansije preduzeca. A Djordje Nestorovic je ojadio drzavu za 30.000 eura. Oteo kola iz fabrike i jos mnogo para na sekundarnim sirovinama. Koje nekretnine poseduju ova dva lica. Drzava i pravosudje konacno moraju da se zabave sa ovim licima. A Ilic vec bivsi sindikalni lider nek ne krade vise i prijavi se na pravu adresu stanovanja. Radnici Zastave ce tek cuti o kriminalnim i nezakonitim radnjama Ilica i drage mu Kace. Prica o korupciji i Ilicevim ucenama tek krecu. Na zdravlje redakcijo

  2. 7 странака је променио Душан Обрадовић.СК, СПС, СПО, НД, СРС, ЗЗШ и сад Вулинов ПС.Што као члан званично у 4 странке, што незванично у 3. Све због посла и привилегија.Из ЗЗШ равногораца сад у партизане ПС и Вулина.Зашто о таквима не пишу медији?Ништа им није важно, само интереси лични.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.