NE DAVIMO BEOGRAD: OSUĐUJEMO NASILJE IZVRŠITELJA NAD GRAĐANIM

Politika
Inicijativa Ne davimo Beograd oglasila se povodom događaja u vezi sa sudskim izvršiteljima, a Glas Šumadije prenosi saopštenje:
  • – Poslednja dva dana bili smo svedoci eskalacije nasilja nad građanima od strane javnih izvršitelja. Ovi privatnici, kojima su poverena javna ovlašćenja, rade protiv većine u našem društvu za bogatu i korumpiranu manjinu čiji su deo. Koristeći tuđu nesreću, siromaštvo i neznanje, ali i neefikasan sistem kontrole i naklonost vlasti, izvršitelji su postali izuzetno moćna interesna grupa. Uvedeni kako bi sudove rasteretili predmeta koji čekaju izvršenje, sada imamo obrnutu situaciju – u sudovima su nagomilani predmeti zbog postupanja izvršitelja.
  • – Uprkos odbranama pokreta „Združena akcija Krov nad glavom“, čiji smo deo, porodice i pojedinci neretko ostaju bez doma. Deo krivice snose i policija, vatrogasci i druge službe koje asistiraju izvršiteljima u njihovim pljačkaškim poduhvatima. Novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju, koji stupa na snagu 1. januara 2020. godine, ne rešava adekvatno postojeće probleme, već ih pogoršava. Uz pomoć ovog zakona u budućnosti, čak i odbrane koje su do sada koliko – toliko pomagale ugroženima, sada postaju prekršaj za koji su predviđene velike novčane kazne.
  •  Nažalost zbog pohlepe pojedinaca možemo očekivati da scene koje gledamo ovih dana, ne budu više senzacija, već „normalno“ stanje prilikom i dovoljno nenormalnog izbacivanja ljudi iz stanova.
  • – Nećemo dozvoliti da uništavanje ljudskih života postane normalnost u našem društvu. Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje i da ih treba ukinuti, a poslove izvršenja sudskih presuda vratiti državi.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.