NE DAVIMO BEOGRAD: POZIV DA SE PODRŽI DEKLARACIJA O BOJKOTU IZBORA

Politika

Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je javni poziv svim građanima i građankama, političkim organizacijama, pokretima, sindikatima, akademskoj zajednici, medijima i civilnom društvu da podrže “Deklaraciju o bojkotu izbora: Borba za slobodnu i demokratsku Srbiju” i uključe se u aktivnu kampanju bojkota predstojećih izbora. 

Glas Šumadije prenosi ceo tekst poziva:

Deklaracija o bojkotu izbora je dokument kojim je inicijativa Ne davimo Beograd predstavila plan puta do slobodnih i poštenih izbora i izlaska iz krize u kojoj je kriminalna politička elita okupirala našu državu. Ona je temelj borbe za slobodnu i demokratsku Srbiju, u kojoj je bojkot prvi korak. Naša borba je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih građana i građanki Srbije. 

Sve aktere javnog života Srbije pozivamo da naprave široki front, koji će obezbediti dugoročnu promenu našeg društva, a ne kratkoročnu korist i kalkulaciju kako bi se jedna politička partijska struktura zamenila drugom.

Deklaracija o bojkotu: Borba za slobodnu Srbiju, čiji pun tekst možete preuzeti OVDE, podrazumeva borbu kroz tri ključne tačke:  

  • Bojkot lažiranih izbora na svim nivoima koje sprovode kriminalno-partijske elite na vlasti. Nećemo učestvovati na izbornim listama svojih političkih stranaka, pokreta i drugih političkih subjekata, kao ni postojećih i budućih koalicija i ostalih oblika izbornih lista na svim nivoima  
  • Realizacija aktivne kampanje za slobodu i demokratizaciju Srbije u svim mestima u Republici Srbiji. Kampanja će podrazumevati tribine, protestna okupljanja građana, ulične akcije, poziv na bojkot lažiranih izbora, solidarne akcije pomoći ugroženim građanima u gradovima, opštinama i selima u Srbiji.
  • Borba za buduće slobodne i fer izbore na svim nivoima i slobodu medija. Svim nužnim sredstvima borićemo se da nadležne institucije usvoje i primene kratkoročne preporuke za slobodne i fer izbore i slobodu medija, koje su izradili predstavnici stručnog tima protesta “1 od 5 miliona” i nezavisnih organizacija. Borićemo se i da se obezbede uslovi za nastavak rada u okviru stručne, akademske i građanske javnosti na sistemskoj i korenitoj reformi izbornih pravila, izbornog sistema i medijskih sloboda, kojom bi suverenost bila vraćena u ruke građana i građanki Republike Srbije, a njihova izborna prava zaštićena. Pritisak na nadležne institucije biće realizovan kroz proteste, blokade, ulične akcije i druge oblike opravdane borbe za slobodu i demokratizaciju Srbije.

Mi se ne plašimo kriminalnog režima Srpske napredne stranke i njenih satelita. Naša borba je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, a to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih, kao i za demokratizaciju Srbije. Građani i građanke ove zemlje su jedina izvorna vlast!

Čija država?

#BOJKOT2020

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.