NEBOJŠA ZELENOVIĆ: U PETAK RAZGOVARAMO O DEŠAVANJIMA NA ULICAMA

Politika

Gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da je opozicija razumela poruke koje su joj upućene na poslednjem građanskom protestu u Beogradu. On je dodao da je Savez pozvao ostale stranke opozicije koje su potpisale zajednički zahtev za izborne uslove da u petak održe sastanak na temu protesta. Gostujući na televiziji N1, Zelenović je kazao da su sve poruke upućene opoziciji sa protesta „legitimne i na mestu“.

  • Dobili smo domaći zadatak i razumeli smo poruku. Moramo da postignemo opšti dogovor da imamo normalno društvo do koga se dolazi mirnim putem na poštenim izborima. Tu nema razlika, da napravimo sveobuhvatni tekst i da se potpišemo na to, da zauzmemo stav da želimo normalnu Srbiju, naveo je Zelenović.

Govoreći o protestima širom Srbije, on je ocenio da je „sve krenulo dobro“ i dodao da će se opozicija „potruditi da ne ispusti to“.

  • Dovoljno smo iskusni da napravimo kvalitetnu platformu protiv koje neće niko imati ništa. Zahtevi su – pošteni izbori, sloboda medija, tela koja ih kontrolišu da primenjuju zakone, RTS da bude javni servis, RATEL da radi svoj posao, institucionalna infrastruktura, u RIK-u da sede ljudi od integriteta, da se obezbedi pravosuđe koje će da reaguje na povrede zakona, rekao je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Zelenović je dodao da Savez za Srbiju nudi kao rešenje formiranje prelazne vlade stručnjaka sa mandatom od godinu dana, koja treba da vrati institucije koje je, kako je naveo, „cunami Vučića porušio“.

  • Onda ta vlada treba da pripremi društvo za izbore na kojima će sve organizacije moći da kažu šta im je program, a građani da odluče ko će voditi Srbiju. Želimo da učestvujemo na poštenim izborima, ne na onome što servira Vučić. Svi iz opozicije treba to da garantuju imenom i prezimenom, dodao je gradonačelnik Šapca.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.