NEMA ODUSTAJANJA DOK NE OSVOJIMO SLOBODU

Politika

Nema odustajanja dok se stvari u Srbiji ne promene i dok „ne osvojimo“ slobodu zbog čega su i počela protestna okupljanja iz subote u subotu, rekao je agenciji Beta Ratko Kastratović iz Narodne stranke.

Na Đačkom trgu ispred Prve gimnazije sinoć je u 19 časova održan je 32. protest „Jedan od pet miliona“ uz okupljanje manjeg broja građana. Nije bilo obraćanja govornika već su predstavnici organizatora protesta i opozicionih partija vodili razgovore sa građanima šta sve treba menjati u Srbiji i lokalnoj sredini posle odlaska Aleksandra Vučića sa vlasti.

  • U proteklih sedam meseci protesta je ispričana priča o tome šta mi mislimo o Vučiću, a raspravljane su i teme šta mislimo da treba menjati posle njega. Sada se okuplja mali broj ljudi, ali mi smo uporni, pokazujemo jednu istrajnost i šaljemo poruku da nećemo odustati, rekao je Kastratović.

Dodaje i da su protesti „jedna priča na duge staze“.

  • Protest je u pogledu masovnosti u jednom trenutku imao svoj pik, sada se spustilo na ovaj nivo, ali očekujemo da će on prolaziti kroz faze ponovne masovnosti možda i veće nego što je bila, rekao je Kastratović.

Prema rečima Nebojše Veljkovića iz Organizacionog odbora protesta obnavljanje masovnosti protesta se očekuje kada opozicija izađe iz „‘vakuuma’ da li izbori ili bojkot“.

Dalibor Jekić iz Stranke slobode i pravde je rekao da se na protestima ovog leta „osluškuju razmišljanja“ građana, njihove zamerke i preporuke.

  • Ono što jeste glavna stvar, nakon čega će se doneti konačna odluka i gde se očekuje veća masovnost, ono što će se verovatno desiti, a to jeste bojkot izbora, rekao je Jekić.

On kaže da ne očekuje da će aktuelna vlast da napravi „značajne ustupke“ da bi se stvorili uslovi da se izađe na izbore.

  • Ključno je da mi nećemo da prekršimo ništa od onoga što smo potpisali sa građanima, treba da se stvore fer uslovi za izbore. Po mojoj proceni, oni neće da se stvore i onda nas očekuje jedna kampanja koja će biti jako teška – za bojkot izbora, teža od regularne kampanje za izbore, rekao je Jekić.
Piše: Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.