NEVREME OKO KRAGUJEVCA

Društvo

Gradonosni oblak zahvatio je danas deo Zapadne Srbije i Šumadije.

Grad i jaka kiša padali su u užičkom i pribojskom kraju, Gornjem Milanovcu, Topoli i Aranđelovcu.

U Priboju je grad veličine klikera padao duže od pola sata, a u Užicu su se za dvadesetak minuta zabelele ulice.

Sa zapada Srbije, olujni oblak stigao je i u Gornji Milanovac i Šumadiju.Olujno nevreme praćeno kišom, gradom i jakim vetrom oko 15.30 zahvatilo je Aranđelovac. Izlila se reka Kubršnica i poplavila saobraćajnice, domaćinstva, privredne objekte u tom gradu.

Stradalo je i voće u gotovo svim selima topolske opštine. Šest i po hiljada hektara pod najkvalitetnijim voćem, od kojeg su višnje, breskve stigle na branje, potpuno je uništeno.

Oštećeni su i lokalni makadamski putevi i u više stotina domaćinstava u selima Belosavci i Krčevac oštećeni su krovovi, stradali su automobili. Na putu Topola – Mladenovac oboreno je jedno stablo. Po rečima građana, na nekim automobilima u Topoli razbijene su šoferšajbne.

Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola je zakazao i sednicu Štaba za vanredne situacije na kojoj će biti predloženo uvođenje vanredne situacije u opštini Topola.

Jaka kiša je pala i u Braničevskom okrugu. Poplavljena su pojedina seoska domaćinstva i lokalni putevi u petrovačkom kraju. Ulice u nižim delovima Požarevca takođe nisu mogle da prime veliku količinu vode.

Nevreme praćeno olujnim vetrom, jakom kišom i gradom zahvatilo je oko 14 časova sela Pranjani, Teočin i deo Koštunića u opštini Gornji Milanovac. Pričinjene su štete u voćnjacima i na usevima najviše u delu sela Pranjani.

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *