Nije do para, već do nemara – Zapuš(t)ene šahte i kanalizacija u Ulici Jovana Ristića

Društvo Grad Komentar

Tradicionalno, nedeljom nastavljamo sa vašom i našom rubrikom „Nije do para, već do nemara” u kojoj nam čitaoci portala „Glas Šumadije” šalju primere iz svog okruženja koji ne zahtevaju ogromna ulaganja i masovno „privlačenje stranih investitora” već je više do našeg, tipičnog nemara.

I ove nedelje „primer” nam dolazi s „one” strane Lepenice. Na mejl „Glasa Šumadije” (redakcija@glassumadije.rs) javio se čitalac iz Ulice Jovana Ristića (na uglu sa Kaćanskom) i poslao nam fotografije kanalizacije koja je „zapušena (i zapuštena) već desetak godina”.

– Tokom leta, problem je neizdrživ jer kanalizacije i šahtovi nemaju dovoljno kapaciteta da prime svu vodu koja se sliva u njih. Takođe, ne održavaju se, ne čiste ne otpušavaju. Niko kome se obratimo za „taj problem” navodno nije „zadužen” i posle svakog pljuska, kao poslednjeg (vidi na slici) prijavljujemo „izlivanja” iz šahte koja je puna blata, peska i zemlje…, napisao je naš čitalac i fotografisao dodajući da ovaj „slučaj” seže u još davniju prošlost jer su se tokom decenija na priključke u ovoj ulici „umrežavali” sve brojniji i brojniji stanari pa su njihovi kanalizacioni kapaciteti već odavno „prevaziđeni”. Takođe je dodao da fotografisana šahta „nije jedina problematična” po „tom pitanju” u njihvom komšiliku. Naprotiv.

I, tako… Oni posle svake kiše zovu, pozivaju, prijavljuju… nanovo otkrivaju „pod čijom je to ingerencijom” i snalaze se sa vodom (i svim ostalim) što kulja niz ulicu iz zapušene kanalizacije. A, vi ako imate slične ili druge „primere” iz svog okruženja pošaljite ih za rubriku „Nije do para, već do nemara” na mejl: redakcija@glassumadije.rs i mi ćemo ih u ovoj rubrici „Glasa Šuamdije” objaviti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.