NIK MARINO U DOMU OMLADINE

Društvo Kultura

Jedan od najboljih američkih power metal pevača i klavijaturista, Nik Z Marino, nastupiće u kragujevačkom Domu omladine, u subotu, 13 aprila, od 22 sata.

Osim što će bend izvesti niz najboljih pesama sa tri NZM Band albuma, publika će moći da čuje i nekoliko obrada (specijalno za ovu turneju) od imena kao što su: Ronnie James Dio, Iron Maiden, AC/DC, Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, itd.

Ko je Nik Z Marino (pravo ime Željko Marinković)? Pre svega, Nik je jedan od najtalentovanijih klavijaturista u Americi. Dovoljno je reći da se upravo vratio sa dvoipomesečne turneje po Americi sa AXE Generation (Steve Vai, Zakk Wylde, Nuno Bettencourt, Tosin Abasi, Yngwie Malmsteen), bendom gitarskih heroja, kojem će se ponovo pridružiti na Azijskoj turneji na jesen 2019. kao klavijaturista i prateći vokal. Pored svega, Nik je najpoznatiji po tome što je već 14 godina klavijaturista Yngwie Malmsteen’s Rising Force-a, kao i glavni vokal tog benda poslednjih 7 godina. Takođe, deo je projekta The Voices of Metal (Tim “Ripper” Owens, Mike Vescera, Edu Falaschi, koje prate John Ivan, Mike Terrana, Gorka Alegre), sa kojim je nastupao na latinoameričkoj turneji 2018. i sa kojim će na proleće nastupati na ruskoj i ukrajinskoj turneji.

Ovom prilikom Niku će se pridružiti bend koji čine poznati rok muzičari iz Srbije, sastavljen samo za ovu priliku, a čine ga: Nenad Bojković (gitara i prateći vokal), Ivan Đerfi (bas) i Miloš Mića Kovačević (bubanj). Nik Marino će da pre Kragujevca nastupiti u Beogradu, a posle i u svom rodnom Negotinu, gde će ulaz biti slobodan.

Cena karte u pretprodaji je 400 dinara, dok će na ulazu karta biti 500 dinara.

Priredio: GTO „Kragujevac“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.