Nikola Dašić: Grad mora da bude oslonac kragujevačkoj privredi

Grad Video

Seriju poseta privrednicima gradonačelnik Nikola Dašić nastavio je obilaskom kompanije Nikom doo, kako bi se, piše na sajtu grada, detaljno upoznao sa preduzećem koje uspešno posluje na teritoriji grada Kragujevca već 30 godina. Preduzeće Nikom doo osnovano je 1991. godine kao spoljno trgovinska firma koja u okviru svog poslovanja ima 137 različitih programa i preko 27 000 pozicija. Trenutno broji više od 130 zaposlenih.

Prilikom razgovora sa predstavnicima ove kragujevačke kompanije gradonačelnik Dašić je istakao da lokalna samouprava grada Kragujevca želi da unapredi odnos sa privrednicima te čini sve što može da pojednostavi procedure sa kojima se susreću prilikom poslovanja.

  • Kompanije kao što je Nikom, izvorna kragujevačka firma, znatno utiču na privrednu sliku Grada. Jako je bitno za nas da imamo što više razvijenih kompanija koje će zapošljavati Kragujevčane i na taj način puniti budžet grada Kragujevca, kako bi grad mogao da pruža bolje servise svojim građanima. Nama su privrednici najbitniji i na Gradu je da bude taj koji će, ne samo pomoći već i inicirati dalji razvoj i biti podrška i oslonac kragujevačkoj privredi, istakao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda, preduzeće Nikom uspostavilo je dobru saradnju sa poslovnim partnerima iz zemlje i iz inostranstva. Formirane su i dve ćerke firme, koje su, kako je rekao direktor Nikola Nikolić, nasledile respektabilan imidž koji Nikom uspešno neguje sve ove godine.

  • Kompanija Nikom postoji već 30 godina, a osnivanjem dve ćerke firme 2012. i 2019. godine ukupno zapošljava oko 130 ljudi i bazira svoj dalji razvoj u Kragujevcu i Šumadiji. Plan je da nastavimo sa zapošljavanjem i radimo još efikasnije. Drago nam je da je gradonačelnik došao u posetu kako bi se upoznao sa funkcionisanjem naše firme. Plan je da se zajedno sa gradom razvijamo dalje i postanemo bolji, veći i snažniji, rekao je Nikola Nikolić, direktor kompanije Nikom i dodao da osnivanje privrednog saveta na nivou grada ukazuje da će saradnja biti ojačana.

Nikom Auto doo salon je na dobrom strateškom položaju na ulazu u Kragujevac, u blizini auto-puta. Prodajni i servisni centar nalazi se na više od 4.500 m2 i poseduje opremljenu radionicu, kompletnu elektronsku dijagnostiku, alate, lager rezervnih delova i obučeno osoblje.

Tagovi:

2 komentara

  1. Zašto je blokiran račun Jkp Šumadije i zašto radnici nisu primili platu, molila bih nezavisno NOVINARSTVO i vaš portal ispita ovaj slučaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.