NIKOLA JOVANOVIĆ: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV VESIĆA I VASILJEVIĆA ZBOG TURSKIH AUTOBUSA

Politika

Odbornička grupa Savez za Srbiju u Skupštini Beograda osudila je odbijanje gradske vlasti i vladajuće većine da nalože hitni pregled novonabavljenih turskih autobusa marke BMC.

Ona je time pokazala grub nehat prema bezbednosti Beograđana i političku neodgovornost najvećeg stepena, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

  • U odgovoru vladajuće većine na naš zahtev nije demantovana nijedna činjenica koju smo naveli: da je rok za proizvodnju 70 autobusa bio samo dva meseca, što izaziva osnovanu sumnju da je tender namešten za turskog proizvodjača BMC, kao i da je upravo u takvom BMC autobusu otkazao sistem i dogodila se ‘iberturaža“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On ja napisao da još uvek nisu dobili odgovor na pitanja odakle turskoj kompaniji BMC gotovi autobusi i zašto je jedan od tih autobusa proizveo lančani sudar u Beogradu.

Jovanović je dodao da odbornička grupa Savez za Srbiju ne tvrdi unapred da su svi BMC autobusi neispravni, ali da smatra da je usled takvih okolnosti dužnost gradske vlasti da ih pregledaju i da eliminišu bilo kakav rizik po Beograđane.

  • Ukoliko se to ne desi u narednih nedelju dana, podnećemo krivične prijave protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića zbog osnovane sumnje da su izvršena dela ugrožavanje javnog saobraćaja, nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem i zloupotreba službenog položaja, naveo je Jovanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.