NIKOLA JOVANOVIĆ: NARODNA STRANKA PRIVRŽENA JEDINSTVU OPOZICIJE

Izbori/Bojkot Politika

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da nikome u Savezu za Srbiju „ne pada na pamet“ da razbija jedinstvo opozicije uoči „fingiranih izbora“, koje će bojkotovati sve članice Saveza.

  • Narodna stranka se od svog osnivanja iskreno zalaže za jedinstvo opozicije i zajednički front prema totalitarnom režimu koji je uspostavio aktuelni predsednik. U tom duhu smo i jedni od osnivača Saveza i jedinstvene odborničke grupe u Skupštini Beograda. Tu se ništa nije promenilo, a siguran sam da nikome ne pada na pamet da razbija to zajedništvo, rekao je za današnje izdanje lista „Danas“ Jovanović, koji je i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

Jovanović je, povodom štrajka glađu predsednika Dveri Boška Obradovića, podsetio da je Obradović rekao da je to njegov lični čin i da o tome nije bilo dogovora na sastancima SZS.

  • Zato nije bilo potrebe da kao stranka zauzimamo formalni stav po tom pitanju. Naglašavam da smo pre svake akcije u Beogradu uredno obaveštavali sve svoje partnere o tome, što smatram da je dobra praksa i za sve druge formate u kojima opozicija nastupa, rekao je Jovanović.
  • Žao mi je što o ovome nismo prethodno razgovarali i dogovarali poteze. Kao čovek sam posetio Boška, jer cenim svačiju ličnu  žrtvu. Ponosim se što sam potpredsednik stranke u kojoj svako može slobodno da izražava lična osećanja solidarnosti i empatije, zaključio je Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.