NIKOLA JOVANOVIĆ: POZLATA TRGA REPUBLIKE KOŠTALA BI DVA MILIONA EVRA, REKONSTRUKCIJA PLAĆENA 10 MILIONA

Politika

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je za 10 miliona evra, koliko je koštala rekonstrukcija Trga Republike, moglo da se „pozlati pet trgova iste površine“ i da je gradska vlast „opljačkala Beograđane, a nije im rešila nijedan problem“.

  • Beograđani bi za pet puta manje novca dobili ’pozlaćen trg’ sa zelenilom i satom i to bez 375 dana maltretiranja. Prekrivanje zlatnim listićima Trga Republike koštalo bi dva miliona i 25.000 evra, a naprednjačka vlast je postavila granitne ploče za 10 miliona evra, rekao je Jovanović televiziji N1.

Jovanović je objasnio da 250 zlatnih listića za pozlatu, svaki veličine osam puta osam centimetara, košta 270 evra, što znači da jedan kvadratni metar zlatnih listića košta 168,75 evra, a cena 12.000 kvadratnih metara zlatnih listića, što je površina Trga Republike, iznosi dva miliona i 25.000 evra.

  • Povrh toga, nisu rešili nijedan problem, nego su, naprotiv, izazvali velike saobraćajne gužve, jer su ukinuli jednu saobraćajnu traku, nema trake za bicikliste niti podzemne garaže, a nije srušen ni tržni centar ’Staklenac’, rekao je Jovanović.
Jovanović je naveo da gradska vlast nije spremno dočekala novu školsku godinu i da nije obezbedila besplatne udžbenike za 17.000 đaka prvaka.

  • Besmisleni jarbol košta 406 miliona dinara, a za taj novac đaci prvaci su mogli da dobiju po dva kompleta besplatnih udžbenika. Gradska vlast nije ispunila obećanja da će biti završena nova osnovna škola u Leštanu i rekonstruisane škola u Batajnici i Zemunska gimnazija, rekao je Jovanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.