NIKOLA JOVANOVIĆ: VLAST PROĆERDALA POLA MILIJARDE EVRA OD EKOLOŠKIH TAKSI

Politika

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je vlast od 2012. godine „proćerdala pola milijarde evra“ od ekoloških taksi, a odgovornost za zagađenost vazduha pokušala da prebaci na najsiromašnije građane.  

  • Odgovornost za katastrofalno stanje leži na najvećim zagađivačima sumpor-dioksidom, kao što su termoelektrane, ali i na Vladi Srbije koja je straćila pola milijarde evra od ekoloških taksi, a da nije uradila ništa, rekao je Jovanović u Novom Sadu na protestu Saveza za Srbiju.

Jovanović je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešio kada je jutros predložio male hidroelektrane kao rešenje za zagađenu životnu sredinu.

  • Upravo od podsticaja koji se daju za male hidroelektrane, kao i od ekoloških taksi, mogu se ugraditi svi potrebni filteri na termoelektrane i doneti mere za veću energetsku efikasnost, objasnio je Jovanović.

Problem povećane koncentracije najopasnijih čestica PM 2,5 postoji i u Novom Sadu i malo ko je u Srbiji od toga pošteđen, dodao je Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.