NIKOLA JOVANOVIĆ: VUČIĆ NIŽIM CENZUSOM HOĆE DA ZAMENI PRAVU OPOZICIJU LAŽNOM

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je cilj predsednika Srbije Aleksandra  Vučića da snižavanjem izbornog cenzusa sa pet odsto na tri odsto „pravu opoziciju zameni lažnom“, pošto je shvatio da ne može da razbije blok „istinskih opozicionih snaga“ koje će bojkotovati predstojeće „neregularne izbore“.

  • Vučićeva izjava da snižavanjem cenzusa želi da vrati politički život u skupštinu je licemerna i lažna, jer da to zaista želi, omogućio bi slobodan rad institucija, poštovanje zakona i prihvatio bi preporuke stručne javnosti u vezi sa vraćanjem normalnosti u Srbiju i održavanjem fer i poštenih izbora, naveo je Jovanović.  

Jovanović je dodao da je najava snižavanja cenzusa samo nastavak Vučićeve težnje da održava fasadnu demokratiju i prikriva suštinski jednopartijski sistem. 

  • Ulaskom u skupštinu stranaka ili kvazi-stranaka koje postoje isključivo zahvaljujući režimu, stvorio bi se privid parlamentarnog života, pluralizma, demokratije i slobodnih izbora, dok je u stvarnosti sve suprotno – medijski mrak, pritisak na građane, neregularni izborni uslovi i urušavanje institucija, naveo je Jovanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.