NOĆ MUZEJA U DOMU OMLADINE

Kultura

Tradicionalno, Dom omladine Kragujevac programski učestvuje i ove godine u najposećenijoj nacionalnoj manifestaciji iz oblasti vizuelnih umetnosti. Spajajući ovogodišnju glavnu temu “pobeda i pobednika” sa našim novim edukativnim programom iz oblasti razvoja filmske publike “Kinoteka utorkom”, odlučili smo da posetiocima galerije Doma u subotu, vizuelno predstavimo zaboravljenu magiju bioskopa, kaže se u najavi izložbe.

Izložba predstavlja izbor starih filmskih plakata iz kolekcije Slobodana Milovanovića – Kaleta, nekadašnjeg urednika filmskog programa kragujevačkog “Šumadijafilma”, koji je od pre nekoliko godina u organizacionom sklopu Doma omladine.

Filmovi poput “Prodavačice ljubičica”, “Amarkorda”, “Kuma” i majstora komedije Čaplina, ispunjavali su u prošlom veku kragujevačku gradsku dvoranu “Šumadija” (najveću bioskopsku dvoranu južno od Beograda) i bioskope “Pionir” i “Radnički dom” publikom, a njena srca osećajima. U današnjem vremenu sinepleksa i torenta, stari kragujevački bioskopi više ne rade, ali će se posetioci “Noći muzeja” preko filmskih plakata vratiti u vreme “pobedničkih” filmova, koji ostaju u istoriji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.