NOSILAC LISTE KOJU JE GIK U KRAGUJEVCU JUČE DOBIO NAJAVIO TUŽBU UPRAVNOM SUDU

Grad Izbori/Bojkot

Lista Grupe gradjana „Dr Vladica Stanojević“ koja je podnela je prigovor Gradskoj izbornoj komisiji, a njen nosilac Vladica Stanojević smatra da iza odbijanja te liste stoje politički razlozi.

Nosilac liste Vladica Stanojević je direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male pčelice“ i član Srpske napredne stranke.

Listu čini 58 odborničkih kandidata, članova SNS koji podržavaju republičku ali ne i lokalnu listu te stranke u Kragujevcu.

Ona ima podršku 1700 potpisa gradjana.

„Otklonili smo sve nedostatke na koje nam je ukazala Gradska izborna komisija posle predaje 25. maja, pre svega dodali ime nosioca liste, a oni su nam zatim, posle predaje liste sa ispravkama, saopštili da smo menjali naziv liste, što nije tačno“, rekao je Beti nosilac liste.

Stanojević je kazao da ni posle prigovora GIK-u koji je lista uložila sinoć u 21 čas ne očekuje pozitivan ishod i najavio je podnošenje tužbe Upravnom sudu koji odlučuje u roku od 48 sati.

„Ne odustajemo od izborne trke u Kragujevcu. Ukoliko i posle odluke Upravnog suda naša lista ne bude prihvaćena, idemo ponovo u prikupljanje potpisa podrške gradjana“, rekao je Stanojević.

On je naveo da ima, kako je rekao, nezvanične pretnje, pojedinih članova GIK-a da će lista ponovo da bude obijena.

Stanojević je rekao da su ova dogadjana u vezi sa listom  „presedan“ u istoriji višestranačkih izbora u Kragujevcu.

Kako je juče preneo portal Glas Šumadije za obaranje liste Grupe gradjana „Dr Vladica Stanojević“ u GIK –u su glasali članovi koje je delegrala Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i lista „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“.

5 komentara

 1. Bolje je da nabrojite ko je glasao ZA usvajanje liste koja nema valjanu dokumentaciju a to su Verkovi clanovi komisije. Zasto verko hoce na silu da progura ovog naprednjaka objasnite mi?

  1. Lista je u potpunosti valjana!!!!!!
   To što se traži dlaka u jajetu pokazuje kolika je bojazan od nje!!!
   Ali nema odustajanja, samo napred!

 2. Spinujete. Bezite od sustine. Glavno pitanje je zasto je neko glasao za usvajanje liste koja ocigledno ima milion neotkolonjenih propusta sto se vidi u obrazlozenju koje ste juce objavili.

  A glasali su za usvajanje oni koji kalkulisu kako da se saberu do vecine

 3. НАПРАВИО ЈЕ ВЕРКО СА ВЛАДИЦОМ ДИЛ ДА БИ СЕ ДОКАЗАЛИ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ О ЈАЧИНИ ЕВЕНТУАЛНИМ ПРОЦЕНТОМ НА ИЗБОРИМА ,ЖЕЛЕЋИ ДА ТАКО СТЕКНУ ЊЕГОВУ ПОДРШКУ И ДА БИ ОДСТРАНИЛИ СНС КРАГУЈЕВАЧКИ И КУПИЛИ ЧЕТВОРОГОДИШЊУ ПРЕТПЛАТНУ КАРТУ ЗА ПЉАЧКАЊЕ СОПСТВЕНОГ НАРОДА И ГРАЂЉНА КРАГУЈЕВЦА КАО ШТО ЈЕ У ОВОМ МАНДАТУ РАДИО КРАГУЈЕВАЧКИ СНС .

 4. A meni objasnite kad pre 300 nekragujevcana pogazise prvo obecanje koje ponavljaju ko sumanuti da im centrala nije u Beogradu )))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.