NOVA RADNA MESTA U PARAĆINU

Društvo Ekonomija

Uz projekat sa švedskim “Rimasterom” koji uveliko traje ove nedelje u Paraćin su dolazili i predstavnici jednog velikog domaćeg i jednog turskog preduzeća (na fotografiji).

  • Predstavnici “Rimastera” najavili su zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Do sada su preko 400 hiljada EUR investirala preduzeća “Class comerc” i “Natura gusto” u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 u industrijskoj zoni “Zmič”. Uz dosadašnju aktivnost preduzeća “Class comerc” pokreće se i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda kao što su npr. pirinčani kolači. U objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

  • Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta. Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskoj parka na istom prostoru i već sada dolazimo u “problem” – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, trafo – stanice, dodaje Paunović.
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *