Alternativa: Marko Gavrilović ukrao odbornički mandat i izdao grupu građana Alternativa

Politika
  • Odbornik Skupštine grada Kragujevca, Marko Gavrilović, izabran na listi SLAĐAN RAKIĆ – ALTERNATIVA – KRAGUJEVAČKA INICIJATIVA I NOVA SNAGA – EKO PARK više nije član opozicionog odborničkog kluba ALTERNATIVA i ne predstavlja politiku i interese grupe građana, koja je na lokalnim izborima osvojila 4,5% podrške građana (3.327 glasova) i četiri odbornička mandata, kažu u toj odborničkog grupi


Navode da su „ugogodišnji rad kroz organizaciju, podrška građana, odvajanje i pronalaženje sredstava za delovanje, bili su neki od kriterijuma za kandidate, koji su bili na vrhu liste“, ali i da su se „poštenje, čestitost, hrabrost i odlučnost da se istraje i u najtežim trenucima podrazumevali, jer smo se trudili da oni koji te uslove ne mogu da ispune ne budu ni simpatizeri, a ne kandidati na listi“.

  • Marko Gavrilović bio je jedan od osnivača Kragujevačke Inicijative, prvi operativac, omiljeni poštar u Ždraljici (gde je ostvario drugi rezultat na izborima u junu), čovek od poverenja Slađana Rakića (i komšija u Ilinoj vodi) i kao takav treći na izbornoj listi, a sada svoj mandat odnosi u SPAS Aleksandra Šapića, zajedno sa odbornicima otcepljenim od Verka Stevanovića, koji je na istim izborima osvojio tri puta manje glasova od liste Alternative. Jedan medijski linč prošao je 2014. godine kada je u UO Apoteka zamenio doktora i nije cilj njegovih dojučerašnjih saboraca da mu prirede opet sličan scenario, ali dužnost nam je da obavestimo glasače i aktiviste grupe građana da njihov predstavnik u Skupštini grada svoj mandat odnosi organizaciji koja nije prešla cenzus. Nažalost, Gavriloviću je izgleda bilo bitno da po svaku cenu uđe u vlast i tako se pridruži velikoj većini političkog šljama, koji se prodaje bez griže savesti i čestitosti, preko noći pogaze sve ono za šta su se godinama zalagali, a to samo govori o pojedincu i njegovim moralnim načelima, navodi se u saopštenju koje potpisuje organizacija Nova snaga.

Navode i da je „zanimljivo“ da se organizacija koja se, kažu, zalaže za promenu Zakona o lokalnim izborima, da se glasa za pojedinca (a nosilac liste bio joj je predsednik stranke iz Beograda), a ne za listu, „u isto vreme bavi trgovinom mandatima tamo gde nije mogla da dobije podršku građana“.

  • Dugogodišnja samostalna borba u opoziciji odnela je mnoge „žrtve“ i pročistila redove tokom proteklih šest godina, a taj proces nastavio se odmah posle ovih izbora. Grupa građana tokom proteklih meseci, kao što je i standardna praksa političkih organizacija, prolazi kroz sumiranje rezultata i pripreme rada u budućnosti, što uključuje i različite poglede, ali će sigurno nastaviti da postoji u obliku koji članovi dogovore. Sigurno je da svaki pojedinac snosi posledice svog izbora i da je slobodan da odlučuje u kojoj će organizaciji nastaviti delovanje, a odgovornost odbornika je veća jer zastupa interese građana, koji su ga izabrali i tima ljudi koji je stao iza njegove kandidature, ističu u organizaciji Alternativa.
Tagovi:

6 komentara

  1. Marko Gavrilović je (koliko sam načuo) bio član SPAS-a još pre izbora. Čudi me da Slađan to nije znao. Ne znam o kakvoj se izdaji radi ako čovek želi da bude u odborničkoj grupi svoje stranke. A ova famozna Alternativa nije stranka već udruženje građana koje bi po pravilu trebalo da ima nepolitičke ciljeve (zaštitu životne sredine, zaštitu ugroženih životinjskih vrsta itd. – sve ono što treba Slađanovom Eko-parku u Ilićevu). Ili je možda gospodin Rakić pomešao babe i žabe pa sanja da je političar velikog formata koji upravlja moćnom političkom organizacijom? Izgleda da su ga naprednjaci, pri formiranju lokalne vlasti, konačno probudili iz tog sna.

  2. Slađan je bez griže savesti 2014 godine ušao u Radomirov naprednjački karantinski blok i glasao za Verkovu smenu, a sada kuka zbog jednog odbornika koji ništa drugo nije uradio nego je prešao u odborničku grupu SPAS-a (stranke čiji je član). Zaboravlja se da je Slađan 2014 godine, uprkos odlukama DS u Kragujevcu (čiji je bio član), odlučio da izda svoju stranku i svoje partijske kolege i podrži naprednjake u otimanju lokalne vlasti. Tada nije vratio mandat i do lokalnih izbora 2016 godine je ostao uz SNS kao samostalni odbornik. I takav čovek je imao obraza da se pojavi na junskim lokalnim izborima (jer narod ima kratko pamćenje) i da sada glumi opoziciju. A glumi opoziciju jer ga je Dašić šutnuo i razbio mu snove o učešću u lokalnoj vlasti. Shvatio je čovek da mu takvi likovi ne trebaju.

  3. i Sladjan i Marko i svi ovi Verkovi otpadnici su deo političke prošlosti pa sve da se zovu Bajdenove demokrate jer nema tog naziva iza kog se mogu sakriti od građana Kragujevca. Njihovi rezultati u kompletnom političkom delovanju za života, ravni su nuli. Za preletanja me briga. Ali doprinos društvu koji im je? Nema ga.

  4. Ako je Gavrilović bio član SPASA, zašto nije bio na listi odbornika pomenute? TAKO KOSTA NEMOJ DA MEŠAŠ BAVE I ŽABE, NE ZAGLUPLJUJ LJUDE KOJI MUSLE SVOJOM GLAVOM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.