NOVI DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD VLADAN JOVANOVIĆ

Društvo Grad

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović je posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa zakazao 31. redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak 14. februar sa početkom u 09.00 sati.

U okviru tačke izbora, imenovanja i postavljenja, odbornici će odlučivati o postavljenju Vladana Jovanovića, odbornika Skupštine grada za direktora Centra za socijalni rad „Solidarnost“, o čijem je postavljenju dobijena saglasnost nadležnog ministarstva.

Na prvom ovogodišnjem zasedanju odbornici će razmatrati predlog izmene Statuta Centra za obrazovanje Kragujevac kojim će ovoj ustanovi biti uvedena nadležnost nad organizacijom boravka dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije grada Kragujevca u rekreativnom centru na Kopaoniku, rekao je Petrašinović. Pored odluka o uvećanju osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Šumadija“, odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora ovog preduzeća o nabavci kamiona, bagera, mehanizaciji za putnu infrastrukturu i drugim sredstvima neophodnim za obavljanje svoje delatnosti.

Pred odbornicima će se naći i odluka kojom se definiše program kontrole hrane na gradskim tržnicama u Kragujevcu koji će biti sproveden sa Institutom za javno zdravlje, kako bi, ističe Petrašinović na osnovu uzorkovanja, kontrole i ispitivanja hrane koja se prodaje na gradskim pijacama, garantovali njenu bezbednu upotrebu. Grad Kragujevac je za ove namene opredelio oko 3,5 miliona dinara.

Imajući u vidu da se u skupštinskoj proceduri za predstojeće zasedanje već nalaze finansijski planovi i programi rada pojedinih ustanova kulture, očekujemo da će se oni kao i ostali koji pristignu u propisanom roku naći u okviru dopune dnevnog reda 31. sednice Skupštine grada, kazao je Petrašinović.

Tagovi:

9 komentara

  1. E da je opozicija ozbiljna ova tema joj je kao kec pala. Vladan Jovanović, lik koji je unovčio članstvo u DS-u, pobegao u stranku Rasima Ljajića. Ej ljudi, pa ko veruje da je to iskreno. Niko normalan. Ali ono što je najvažnije je da je Vladan Jovanović neko ko je svoje visoko obrazovanje stekao tek pre par godina. Njegovo imenovanje čeka već dugo, iz razloga što dotični nije imao uslov -rad u struci 5.godina. Dakle, dok nije ispunio uslov, dok nije stekao uslov nisu se upuštali u imenovanje. Takodje, dosadašnji direktor Borić, ako je i malo iskren, trebao bi da kaže kako je vršen pritisak da se ponovo ne kandiduje. Eto, to je prilika za opoziciju, ako su ozbiljni ovaj penal bi morali da iskoriste.

  2. Lažni demokrata. Vladan Jovanovic je postao odbornik kao kandidat DS-a na koalicionoj listi Veroljuba Stevanovića. Dusan Obradovic, predsednik, gradskog odbora DS, bio je nažustriji u prizemnom pljuvanju Radomira Nikolića. Po ulasku u skupstinu 5 od 8 odbornika odvojilo se iz DS u izmišljenu grupu gradjana Jaka Šumadija ili nešto tako slično a onda su postali deo stranke Rasima Ljajica da bi ušli u vlast, istu onu koju su pljuvali na sva usta. Ovaj gospodin kog birate je taj politički put prošao u poslednje 4 godine da biše dokopao mesta za koje ga birate. Dakle, ova skupstinska većina podržava te kurvinske modele ponašanja i salje poruku da moraš biti djubre da bi napredovao.
    Srećom, bices direktor samo 2 meseca. Svi ćete biti izbrisani. Već je panika po opštini.

  3. Igrom slučaja sam bio prisutan na sastanku u prostoeujama Dsa, krajem decembra 2016god, kada je dotični tražio reč, da pokuša da obrazloži zašto če „morati“ da napusti DS i da ide za ovima koji su već otišli desetak dana pre njega. Sećam se tih lažnih suza i patetike, kako je eto njemu srce u DSu, ali da zaboga, mora da ode, jer na njega vrše veliki pritisak, Dušan Obradović, Raja i ostale bivše „velike“ karijerne demokrate. Zaboravio je kako ga je DS svojevremeno progurao na mala vrata 2007. god, da bude direktor Gerontološkog Centra, sa diplomom višeg socijalnog radnika, dovukavši ga iz Centra i ako smo imali mnogo bolja rešenja u našim kadrovima, (sa visokoškolskim diplomama), koji su tu već radili godinama. Od 2004, pa sve do odlaska, 2016 bio je stalno ubacivan da bude jedan od potpredsednika gradskog odbora iako je sve vreme bio potpuno nevidljiv, sve do poslednjeg mandata, kada je naveliko mešetario sa Dušanom. Početkom avgusta 2014, postao je član Gradskog Veća, kada je odbornička grupa Ds ušla u gradsku vlast sa Verkom, samo da bi njih četvoro, ON, RAJA, DUŠAN I JASMINA SIMOVIĆ-PREDOJEVIĆ posali deo gradske vlasti, sa velikim platama. Trajali su samo do pada Verka, nepuna tri meseca. Sada su ga postavili na to mesto, zbog koga je i otišao iz DSa, a dokle će on i malopre pomenuti dembeli biti tu gde jesu, videćemo posle izbora.

  4. Za predhodne komentare SRAMOTA!!!! Za Vladana Jovanovića loše mogu da pričaju samo oni koji nemaju stav,ponašanje,obrazovanje ,poštenje i kulturu kao ON !!!! Zavist i ljubomora mogu biti jako opasne po zdravlje čoveka.

  5. Niko nista SANJICE nije rekao o Vladi,Raji I ostalima sem da su politicke KURVE TO CEO GRAD ZNA zakljucno sa DUSANOM OBRADOVICEM I NJEGOVIM BUS KARTICAMA ANE I IGORA BRNABIC

  6. Zaista je sramotno,kako iz jedne perspektive,pojedinci dozvoljavaju sebi,ovakve komentare.Kao saradnik,sa gore navedenim Jovanovicem,mogu da iskazem duboku zahvalnost na njegovoj strucnosti I predanosti poslu!!Konacno covek iz prakse,sa velikim znanjem I iskustvom da dodje,jer samo takav covek moze da pokusa, da mrdne sa mrtve tacke onaj propali centar,koji su se bas potrudili da uniste kao ustanovu,pojedinci…Visko misljenje, o g-dinu Jovanovicu,imaju gotovo svi strucnjaci,koji su u ovom sistemu,makar jednom saradjivali sa imenovanim. I mislim da je on veliki covek I da je to tesko prihvatljivo danasnjoj populaciji, te odatle I potreba da se neko oljaga!Prirodna borba protiv neceg dobrog, u ovom trenutku I ovom sistemu,je razumljiva,jer tako vecina funkcionise. To je i glavna osobina svih ovih sto komentarisu na ruzan nacin.Danas za Vladana,sutra za Miku,Peru,Lazu…pa I za svog najlizeg!!!Samo napred, Jovanovicu,I nedajte da dopru do Vas, ove plitke provokacije,koje su apsolutno,van konteksta price!

  7. To šta je Vladan Jovanović kao direktor dobro uradio za Gerontološki centar,najbolje znamo mi zaposleni! U kakvom stanju je bila ustanova 2007. godine, ruinirani objekti, neizmirena dugovanja,nezadovoljni korisnici i radnici…Za šest godina ustanova je postala za primer mnogima. O tome svi mi koji smo radili a radimo i danas, o svemu tome otvoreno pričamo. Direktore samo napred, najbolji ste!!!

  8. Nadam se da ce I ona oskrnavljena ustanova,postati ponovo Ustanova,za primer,uz novog direktora.Imenjace, samo napred!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.