NOVI USPEH KRAGUJEVAČKIH GIMNAZIJALACA

Društvo

Na juče održanom kvalifikacionom turniru First Lego League u Slovenskim Konjicama (Slovenija) tim Prve kragujevačke gimnazije plasirao se direktno na finale Adria regije koje će biti održano u Kopru u Sloveniji 14.3. ušavši u prvih sedam ekipa u generalnom plasmanu na tarniru. Kragujevac su predstavljali učenici Prve kragujevačke gimnazije tim Passengers: Anja Mijailović, Iva Jovanović, Milena Ljujić, Marta Špica, Veljko Vučićević, Ognjen Veljović, Janko Milovanović, Aleksa Stojanović, Dimitrije Pešić, a kako kažu – opravdano odsutan bio je član tima Mihailo Miletić.

Mentorke tima su Katarina Veljković, Marina Jelenić, Ana Stanković i Ljubica Mudrić-Staniškovski.

Na turniru je učestvovalo 18 timova iz Slovenije, i dva tima iz Srbije. Tim iz Kragujevca se plasirao direktno na finale Adria regije koje će biti održano u Kopru u Sloveniji 14.3. ušavši u prvih sedam ekipa u generalnom plasmanu na tarniru.
Tim je radio na projektu Pametno igralište sa ciljem da se podigne svest o uštedi energije i njenom stvaranju. Sami su konstruisali i programirali lego robota, koji autonomno rešava prepreke na zadatom terenu. A sve uz primenu timskog rada. Takmičili su se u robot igri, tehničkom intervju, osnovnin vrednostima i projektu.“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.