Novosadska predstava „Tri zime” pobedila na Trećem Bašteatru

Društvo Kultura

Noćas je u kragujevačkom Domu omladine završen Treći pozorišni festival Bašteatar. Tročlani žiri u sastavu glumica Jovana Mišković (predsednica žirija), dramaturškinja Dunja Petrović i rediteljka Milja Mazarak, prošlogodišnja laureatkinja nagrade „Slavica Slaja Urošević” doneo je sledeće odluke:

Gran pri „Slavica Slaja Urošević” dodeljuje se predstavi „Tri zime”, u režiji Jasne Đuričić, po komadu Tene Štivičić, za temeljan, ozbiljan i profesionalan pristup apsolutno svim segmentima koji čine ovu važnu pozorišnu predstavu. Svojom posvećenošću, bespoštednim davanjem i dubokim razumevanjem komada, glumački ansambl predstave uspeva da ostvari emotivnu vezu sa publikom i vrati nas suštini pozorišta.

Predstava je nastala kao diplomski rad studenata glume u klasi profesorke Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov na tekst Tene Štivčić u produkciji Udruženje studenata dramskog departmana Akademije umetnosti Novi Sad.

NOTHING CAN GO WRONG

Nagrada za režiju dodeljuje se Isidori Stanišić, za predstavu „Nothing can go wrong”, za snažan i autentičan autorski pečat. Autorka jedan apstraktan sadržaj donosi na suštinski istinit način i koristeći se malim brojem pažljivo odabranih sredstava, uspeva da se poveže sa onim naintimnijim u ljudskom biću i ostavri vrhunski umetnički čin.

TRI ZIME

Jedna od dve ravnopravne glumačke nagrade dodeljuje se Vanji Kovačević, za ulogu Alise u predstavi „Tri zime”, za nenametljivu i savršeno preciznu interpretaciju kojom postiže vrhunac scenske istinitosti i uspeva  da dočara sve slojeve ovog kompleksnog lika.

TRI ZIME

Sledeća od dve ravnopravne glumačke nagrade dodeljuje se Jovani Belović, za ulogu Dunje u predstavi „Tri zime”, za apsolutnu i bezuslovnu uverljivost interpretacije i skromnost u glumačkom izrazu, koja ne umanjuje, već dodatno ističe emotivni naboj ovog lika.

NOTHING CAN GO WRONG

Specijalna nagrada za autorsku muziku dodeljuje se Darji Janošević, za predstavu „Nothing can go wrong”, koja kombinacijom različitih muzičkih žarova i zvukova nadograđuje autentičan koncept predstave, postajući njegov neodvojivi deo koji deluje sugestivno na publiku .

FRAGMENTI NESPOKOJA

Nagrada za vizuelni identitet dodeljuje se predstavi „Fragmenti nespokoja” , u režiji Ane Konstantinović, za promišljena scenska rešenja koja doprinose atmosferi predstave, gradeći gotovo prostor iz podsvesti, u kome scenski elementi postaju ravnopravni stanovnici ove nadrealne kancelarije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.