Obrušio se deo puta Kragujevac-Batočina

Društvo Ekonomija

Magistrala od Kragujevca do Batočine, dugačka 25 kilometara, građena je i pripremana čak 16 godina, da bi krajem oktobra prošle godine konačno bila otvorena. Ipak, kao što često biva u Srbiji, ma koliko dugo trajali i pripremali se neki radovi, to nije garancija da će oni biti kvalitetno urađeni. Redakciji Nova.rs javio se čitalac i poslao video snimak koji svedoči o tome da ta deonica nije bezbedna za vozače, jer se gotovo cela traka se obrušila.

Pre mesec i po dana počeli su problemi, tvrdi čitalac koji je želeo da ostane anoniman. Po vozače najveći problem predstavlja deo puta na oko 14 kilometara od Kragujevca ka Batočini.

  • Da bi izravnali trake oni su samo nasipali, nasipali i nasipali. Ništa nisu obezbedili da se ne dogode ovi bezbednosni problemi koje vidimo. Prvo se otvorila mala rupa, oni su to sanirali i asfaltirali. Pre sedam dana pokrenulo se klizište. Samo su postavljeni znaci i svetlosna signalizacija, ništa nije obezbeđeno. Ovuda prolaze kamioni, šleperi, automobili…, kaže čitalac koji smatra da postoji opasnost da se uruši i druga traka.

Put Kragujevac‒Batočina počeo je da se gradi u jesen 2004. godine. Iako nije u pitanju kompletan auto put već samo njegovo proširenje, 15 godina nije bilo dovoljno da on bude završen.

Piše: Nova.rs
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.