OD PRVOG MAJA CENA KARTE KOD VOZAČA U GRADSKOM PREVOZU – 150 DINARA

Grad

Gradsko veće na juče održanoj sednici dalo je saglasnost na Cenovnik karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji grada.
S obzirom na to da je u primeni jedinstveni tarifni sistem, osnovna cena karte na celoj teritoriji Kragujevca je 70 dinara.
Prodajna cena za vremensku kartu za više vožnji ( nepresonalizovana plastična smart kartica ) iznosiće 90 dinara, a period važenja je 120 minuta od momenta prve validacije. Dnevna vremenska karta za jedan dan košta 200 dinara, a važi 24 sata od momenta prve validacije za neograničen broj vožnji. Cena vremenske karte za tri dana je 550, a za pet dana 700 dinara.
Cena elektronske karte van režima pretplate za jednu vožnju plaćena beskontaktnom platnom karticom i mobilnim telefonom koji podržava NFC tehnologiju i ima instaliranu odgovarajuću aplikaciju uvećava se za troškove koje naplaćuju mobilni operateri odnosno poslovne banke, a ne može biti veća od 15 posto prodajne cene sa PDV – om, propisane ovim Cenovnikom.
Od 1. maja cena papirne karte kod vozača biće značajno veća i koštaće 150 dinara.
Cena izdavanja personalizovane plastične smart kartice iznosi 300 dinara, za povlašćene kategorije sa godišnjom kalendarskom elektronskom kartom i za trudnice je 600 dinara, a nepersonalizovana plastična smart katica košta 250 dinara. Rok važenja kartica je tri godine. Za učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole sa prebivalištem na teritoriji grada, prvo izdavanje personalizovane kartice je besplatno jer će troškove snositi nadležna Gradska uprava.
Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu između grada Kragujevca i Nacionalne službe za zapošljavanje, za čiju je realizaciju obezbeđno 12,7 miliona dinara. Grad učestvuje sa 6,9 miliona, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 5,7 miliona dinara. Za program javnih radova opredeljeno je 3,4 miliona, dok je za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima opredeljeno 4,8 miliona dinara. Subvencije za samozapošljavanje planirane su u ukupnom iznosu od 4,4 miliona dinara.
Članovi veća na današnjoj sednici utvrdili su predlog odluke o završnom računu

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.