ODBORNICI SKUPŠTINE GRADA O BUDŽETU: OBNOVIĆEMO MOSTOVE, DA NAM MOSTOVI NE BI PALI U REKU

Društvo

Odbornici opozicije – Pokreta slobodnih građana Šumadijske regije, Zajedno za Šumadiju, Liberalno demokratske partije i Srpskog pokreta obnove komentarisali su predlog budžeta.

Zlatko Milanović iz LDP-a rekao je da se građani sami organizuju kako bi asfaltirali ulice:

  • Mahali ste krivičnom prijavom protiv Veroljuba Stevanovića zbog načina na koji je radio ulice. Ovo vaše ne da nije za krivičnu prijavu, već je kriminal. Ovaj grad zaslužuje veće investicije – dvoranu Šumadija, Pionir, bulevare, kružne tokove…

Šef odborničke grupe Šumadijska regija Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović rekao je da predlog budžeta nije primeren 21. veku:

  • Ovaj budžet je dezorijentisan. Kapitalne investicije su – portirnica i lift. I pokazuje šta građani Kragujevca mogu da očekuju u 2019. godini. Smanjen je obim investicija, ali i ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Kragujevac je grad u kome je ograničena sloboda kretanja. Što pešacima, zbog raskopanih ulica  u gradskom jezgru, vozačima… Očekivao sam da se budžetom predvide dva kružna toka – kod Medicinske škole, na Maloj vagi, ali i na uglu Kosovske i Milana Blagojevića. Lokalne samouprave, međutim, pod vlašću Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, ne postoje. One su administrativne jedinice, pogaženo je pravo građana na lokalnu samoupravu. Lokalne samouprave u Srbiji zavise od transfera. Za Šumadijsku regiju i Pokret slobodnih građana jasno je da će ovakva situacija moći da se promeni jedino smenom Vlade Srbije i centralne vlasti. Jer, gradonačelnik Kragujevca samo izvršava naloge centralne vlasti.

Milan Urošević (SPO) rekao je da je 60 procenata manje budžetom predviđeno za osnovno obrazovanje:

  • I to u trenutku kada gradonačelnik Nikolić televiziju, na kojoj gostuje, finansira sa desetinama miliona dinara van zakona. Samo jedna reč simbolizuje ono što se u toj oblasti radi poslednjih godina – krimina. Ne nesposobnost, ne neodgovornost, ne autizam. Kriminal! Nazvati investicijama lift i portirnicu – sramota. Vi imate veću podršku države, nego što je imao Veroljub Stevanović. Dobili ste 20 miliona od Republike, podigli kredite… Gde je to? Da vam donesem slike gradskih rupa? Pretvorili ste grad u konzervu. Milijardu i po dajate za plate, milijardu za subvencije, pola milijarde za dotacije… Ne znam koliko će nam vremena trebati posle vas da ispravimo sve što ste uradili.
Tagovi:

1 komentar

  1. Tako je lepo gospodin Bojan Stojadinovic u svom izlaganju izneo cinjenice da zapravo I jeste sustina centralna vlast koja podrzava Radomira Nikolica ,nije problem.Rale vec centala koja treba da se srusi.Dali tako misli Verko,Milan I Zlatko Ldp ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.