ODBORNIČKA VEĆINA UKINULA SPORTSKE CENTRE PARK I MLADOST

Društvo

Odluka je nastavak reorganizacije preduzeća u oblasti sporta, rekao je član Gradskog veća za tu oblast Nikola Urošević.

  • Jedan moj prijatelj je rekao da „ovi manje znaju od ništa“. Sada mi je jasno šta to znači. Ovo obrazloženje nije tačno. U materijalu piše da se dve ustanove likvidiraju – iz proceduralnih razloga. Sportski centar Park nije imao dugove, a četiri godine vi upravljate tom ustanovom. Govorite o unovčenju imovine. Kakve imovine? One gradske koju smo mi napravili! U odluci piše da svi radnici idu na evidenciju službe NSZ, pa će likvidacioni upravnik da angažuje one koji su mu potrebni. Po kojim kriterijumima će da ih odabere? I šta se dešava kada prođe rok za završetak likvidacionog postupka? Cilj je jasan – da sportsko privredno društvo upravlja objektima i nekadašnjim ustanovama. Odgovorno tvrdim da ne može tako, rekao je odbornik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

Gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je Sportski centar Park dugovao za gas, struju…

  • Zato nemojte da lažete građane Kragujevca. Što se tiče toga, da li će moj kum da vodi sportsko društvo, koji je sada direktor Odbojkaškog kluba, to je – korila ovca kozu. Vaš sestrić je bio direktor SC Park. Ideja je da se sprovede kompletna organizaciona transformacija. I imamo svoju viziju kako to treba da izgleda. Sport smo spasili tako što smo, po Zakonu o sportu, formirali privredna društva koja su u vlasništvu grada – fudbalski, vaterpolo, odbojkaški i rukometni klub. I ni jedan od ovih klubova nema dugove.

Rasprava između sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika obeležila je ovu tačku dnevnog reda. Nikolić je pomenuo košarkaški klub Radnički koji, kako je naveo, i danas tuži grad zbog odluka koje je potpisivao Veroljub Stevanović. Dok je Stevanović optužio Nikolića za nenamensko trošenje budžetskog novca. Pominjana je „svastika iz Kraljeva“, Metal sistemi…

Šef odborničke grupe Pokreta slobodnih građana Šumadijska regija Bojan Stojadinović naveo je da će preko sto ljudi, ukidanjem ove dve ustanove, ostati bez posla.

  • Da li ćemo da zatvorimo bazen dok traje likvidacioni postupak i ako će da radi – ko će da upravlja postrojenjima, pošto jedan broj zaposlenih ima licencu za to, pitao je Stojadinović.

 

Miloš Anđelković iz Pokreta za naš grad rekao je da se otpuštanjem radnika ne smanjuju troškovi. jer se angažuju agencije, ljudi angažuju preko lizing ugovora, advokatske kancelarije…

Edis Durgutović (Liberalno demokratska partija) naveo je da, nakon usvajanja odluke o likvidaciji dve ustanove, radnici po zakonu ostaju bez posla. I upozorio da nije pripremljena sistematizacija, da sada zaposleni u SC Park i SC Mladost neće imati prava na otpremninu:

  • Brišemo ljude kao gumicom, oni će ostati na ulici. Donosimo odluke koje se tiču života ljudi. Oni to nisu zaslužili. Likvidirajući jedno po jedno, bojim se da ne dođemo i do Kragujevca.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.