Odbornik Slađan Rakić i aktivisti Kragujevačke inicijative uklanjai ružne grafite i natpise

Grad Politika

Odbornik Slađan Rakić i aktivisti Kragujevačke inicijative koji deluju u okviru Saveza 90 zelenih Srbije odazvali su se na poziv stanara kompleksa “Lepa Brena”, Bojana Maksimovića. Sprovedena je akcija uklanjanja ružnih grafita i natpisa krečenjem fasade ove zgrade, uklanjanje samoniklog bilja i najavljena je sadnja lipa u oktobru mesecu.

Ova grupa građana je još jednom poslala poruku da treba probuditi svest nesavesnih meštana u očuvanju svoje sredine i da je spremna da podrži svaku komšijsku inicijativu u sređivanju svog ambijenta što čini da se malim koracima ulepšava sam grad.

Slađan Rakić navodi da ne treba delovati samo u izbornoj godini i jedino tada pružati podršku svojim sugrađanima. Naše akcije su pokazatelj da je nekada potrebno tako malo da određeni deo grada dobije bolju, reprezentativniju sliku. Ovom prilikom uputio je apel rukovodstvu SPD Radnički i čelnicima grada koji treba da utiču na navijače da ne ostavljaju svoj potpis na svakoj fasadi ovog grada već da se opredele mesta za murale i slične navijačke sadržaje.

  • U narednom periodu planiramo veliki broj akcija sređivanja i pošumljavanja naselja i ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da nam se jave i iznesu svoje ideje kako bi im pružili adekvatnu podršku i pomoć. Hajde da zajedničkim snagama mislimo globalno, a delujemo lokalno, istakao je Rakić.

1 komentar

  1. Onom našem „profesionalnom“ upravniku koji živi na Aerodromu a upravlja našom zgradom???? (ne znam kako je to moguće) to ni malo nije smetalo. Umesto on da dodje da kreči koji za to prima pare od opštine dolaze drugi ljudi koji čak i ne žive kod nas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.