ŠTA JE GRAD PRODAO U SRED VANREDNOG STANJA – JOŠ UVEK TAJNA ZA GRAĐANE

Društvo Grad

Tako bi, u najkraćem, glasio odgovor na pitanja – koje gradske lokacije su prodate na licitaciji koja je održana u sred vanrednog stanja, po kojoj ceni i za koje namene. U „odgovoru“ koji je dostavila Gradska uprava za razvoj, a potpisala „ovlašćeno lice za postupanje po zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja“ Jelena Timotijević, dobili smo pouku o načinu otuđenja građevinskog zemljišta, informaciju da je cena oglasnog prostora u Srpskom telegrafu najpovoljnija i – ništa više.

Podsetimo, Glas Šumadije je već pisao da je grad oglasio na prodaju osam parcela, a da je licitacija bila zakazana za 24. april.

Verovatno je najznačajnija radna zona Feniks, površine šest hektara, čija je početna cena bila 4000 evra po aru. Druga parcela, čija je početna cena 10.000 evra, nalazi se iz Šarene pijace. Prodaja tog placa već je oglašavana, ali nije bilo kupaca.

Na prodaju je stavljen i plac u Erdogliji po početnoj ceni od 20.000, ali i za Kragujevčane svakako najzanimljivije restoran Koš u Velikom parku, sa početnom cenom od 53 miliona dinara.

U oglasu je ponuđena i parcela ispred ulaza na Hipodrom.

Ni dve nedelje šta je na licitaciji u sred vanrednog stanja prodato, nije poznato. U odgovoru gradske Uprave za razvoj piše da je „postupak licitacije samo jedan od koraka za otuđenje građevinskog zemljišta“; da nije istekao rok za žalbu, nisu potpisani ugovori, pa ne možemo ni da dobijemo odgovor na postavljena pitanja.

„Zanimljiv“ odgovor stigao je i na pitanje – zbog čega je oglas objavljen u Srpskom telgrafu?

  • Srpski telegraf je dnevni list koji se distribuira na teritoriji cele Srbije, a i cena objavljivanja je najpovoljnija.

I svi drugi odgovori na postavljena pitanja su u istom stilu, a u nekima može da se nasluti i laka nota duhovitosti. Jedino čega nema jeste informacija. Moguće i svest onih koji bi trebalo da obaveštavaju javnost o poslovima grada da su tu zarad građana.

Na pitanje – zbog čega je oglas objavljen u Srpskom telgrafu, stigao je, takođe, „zanimljiv odgovor“ – Srpski telegraf je dnevni list koji se distribuira na teritoriji cele Srbije, a i cena objavljivanja je najpovoljnija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.