Olakšice za ugostitelјe tokom vanredne situacije u Kragujevcu

Društvo Grad

Gradsko veće na sednici održanoj 20. oktobra utvrdilo je predloge odluka o izmeni i dopuni odluka o lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Razlog za donošenje ovih odluka je stvaranje uslova za sprovođenje Programa ekonomskih mera podrške privredi  koje je krajem septembra donelo Gradsko veće radi ublažavanja ekonomskih posledica nastalih u periodu trajanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije i vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca proglašene 27. juna.

Zbog nemogućnosti obavlјanja registrovane delatnosti u takvim uslovima, za vlasnike noćnih barova  i diskoteka utvrđuje se olakšica, odnosno umanjenje lokalne komunalne takse za isticanje firme za 99 posto, u periodu od 15. marta, a najkasnije do 31. decembra 2020.godine.

Takođe, pravnim licima i preduzetnicima  koji su obavlјali  ugostitelјsku delatnost i koristili  javnu površinu za postavlјanje privremenih objekata – bašti  u periodu vanrednog stanja i vanredne situacije (a najkasnije do 1. novembra 2020.godine), rešenjem utvrđena visina naknade za korišćenje prostora na javnoj površini, biće umanjena prilikom obračuna zaduženja za 2020. godinu, u skladu sa predviđenim olakšicama.

Za period  trajanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije , počev od 16.marta do 6.maja 2020.godine nakanda će biti umanjena za 99 posto i  za vreme trajanja vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca , počev od 27. juna 2020.godine pa do ukidanja, a najkasnije do 1.novembra 2020.godine za 50 procenata .

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.