OMLADINA NARODNE STRANKE: DIGITALNA SRBIJA JOŠ JEDNA NAPREDNJAČKA OBMANA

Politika

Predsednik Omladine Narodne stranke Ivan Gajić izjavio je danas da u procesu digitalizacije nisu postignuti gotovo nikakvi rezultati, dok premijerka Ana Brnabić zasniva početak predizborne kampanje hvaleći se nepostojećim uspesima.

  • Dok se naprednjački funkcioneri voze letećim automobilima koji postoje samo spotovima njihove kampanje ‘Digitalna Srbija’, u stvarnosti sprema nove namete od 1. januara 2020. godine za sektor informacionih tehnologija, umesto da smanji poreze i podstakne razvoj te oblasti, naveo je Gajić u pisanoj izjavi.

Gajić je naveo da se u razvijenim državama firme otvaraju u proseku za jedan sat uz troškove od 2.000 dinara, dok u navodno digitalizovanoj Srbiji još ne postoji nijedan „šalter za sve“, a troškovi su višestruko veći.

Predsednik Omladine Narodne stranke je istakao da su finansije najveći problem mladih preduzetnika, jer se „sredstva koja se daju start-apovima kroz subvencije gradova ili agencija mogu iskoristiti isključivo“ za troškove zakupa unapred određenih prostora za rad, a uslovljeni su i da za knjigovodstvene i pravne usluge angažuju unapred preporučene agencije.

  • Tako se sredstva koja su im dodeljena prosleđuju firmama čiji su vlasnici bliski režimu i vladajućoj stranci, što je klasičan oblik korupcije, naveo je Gajić.

Rezultati ovakve politike su takvi da je, prema podacima APR-a, u 2018. godini izbrisano 3.985 društava, odnosno 1.000 više nego u 2017. godini, i čak 22.123 preduzetnika, što je za 2,8 odsto više nego u 2017. godini.

  • Ovi podaci se ne mogu čuti ni u jednoj izjavi Ane Brnabić, već se kroz kontrolisane medije bliske režimu plasira samo broj novootvorenih firmi. Jedini rezultat na ovom polju koji je postignut jeste ogroman broj kol-centara koji dobijaju subvencije i do 10.000 evra po radnom mestu, a mlade u Srbiji pretvaraju u manuelnu i jeftinu radnu snagu, naveo je Gajić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.