OPERA „IMANEO” SVAKOG MESECA U TEATRU

Društvo Kultura

U petak, 6. marta u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 20 sati Opera Nova i Kragujevački orkestar će ponovo izvesti opersku predstavu „Imeneo” G. F. Hendla koja je premijerno prikazana kragujevačkoj publici 1. novembra prošle godine. Nakon sjajne reakcije publike, opera je u prepunom Teatru ponovo izvedena i 8. novembra.

Zahvaljujući podršci grada Kragujevca i Muzičkog centra, prva operska predstava u produkciji Opera Nova Kragujevac izvodiće se u narednom periodu jednom mesečno na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, što je od neprocenjive važnosti za negovanje i kontinuirani razvoj operske scene koja je počela da se profiliše kao novi simbol našeg grada. 

– Opersko delo „Imaneo”, koju prožimaju snažne emocije genijalno oslikane muzikom baroknog velikana, bavi se večitim temama o istinskoj ljubavi, prepuštanju i traganju za smislom kroz teška životna iskušenja. Uz savremen i svež pristup delu, reditelj Tadija Miletić uspeva da potpuno približi mladima i široj publici ovu vanvremnesku tematiku, kaže Miljan Beloica, producent opere.

Reditelj opere je Tadija Miletić a scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova. Dirigent opere je Nemanja Mitrašević, a ansambl „Imanea” sačinjavaju Kragujevački orkestar i hor Opera Nova i solisti: Mina Gligorić, sopran, Igor Andrić, bariton, Zorica Beloica, mecosopran, Predrag Kačavenda, bariton i Marijana Davinić, sopran.

Karte za opersku predstavu „Imeneo” se mogu kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra i u turističkoj agenciji Da Gama travel (kod Glavne pošte).

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.