Opština Knić: Nije bilo kršenja zakona u isplati naknade funkcioneru skupštine

Društvo

U opštini Knić su odbacili danas iznete optužbe Narodne stranke, tvrdeći da nije bilo kršenja zakona u odredjivanju koeficijenta za isplatu naknade za rad bivšem zameniku skupštine u Kniću.

  • Mišljenje Upravne inspekcije u pogledu rešenja po kome je Branko Jovanović primao funkcionalni dodatak bilo je da zakon nije prekršen, navedeno je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta iz Opštine Knić.

Navodi se i da je revizija prilikom kontrole preporučila da se umanji koeficijent Branku Jovanoviću što je opština ispoštovala, posle čega je DRI u svom izveštaju dala pozitivnu ocenu poslovanja Opštini Knić.

  • Da je urađeno nešto nezakonito, Državna revizija ne bi dala pozitivan izveštaj opštini već bi pokrenula prekršajni postupak protiv odgovornih lica u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima, navedeno je u saopštenju.

U Opštinskom odboru Narodne stranke danas su zatražili od lokalne vlasti da deo naknade koji je od 2016. do 2018. godine isplaćivan, kako tvrde, nezakonito, bivšem zameniku skupštine na osnovu uvećanja koeficijenta, vrati u opštinsku kasu.

Tagovi:

4 komentara

  1. Ovo je samo jedan u nizu opstrukcija a u poslednje vreme i pokušaja Radoja Cvetića da skrene pažnju sa skandala sa govorom mržnje i šovinizmom usmerenim ka ženskoj populaciji(posebno ka ženama na javnim funkcijama) koje predvodi unutar njegove stranke i lansira u javnost šef Saša Marić. Ljudi, radite i borite se, ne obazirite se na pse koji laju.

  2. Najveca sramota je da covek od 83 godine, koji je bezmalo 25 godina korisnik penzije bude zamenik predsednika skupstine, kao da ne postoji niko mladji. Sa druge strane, DRI je utvrdila nepravilnost kao i Upravna inspekcija i nalozila da se umanji koeficijent. E sad, DRI kao i Upravna inspekcija ima samo obavezu da utvrdi stetu ne i da nalozi na koji ce nacin Opstinska uprava vratiti novac koji je protivzakonito isplacivala zameniku predsednika skupstine. Cinjenica je da u OU Knic rade sve nekvalifikovani kadrovi (cast izuzecima) i da sve ono sto nije moglo da pronadje uhlebljenje u Kragujevcu doslo je tamo da radi, pa s toga vladajuca vecino imaj obraza, priznaj gresku i podnesi adekvatnu tuzbu u parnicnom postupku protiv zamenika predsednika skupstine ukoliko on dobrovoljno ne bude zeleo da vrati novac, u suprtonom novac gradjana Knica je isplacivan protivzakonito B.J. Mada, sta ocekivati kad opstinu vode vocari, (eks panduri) i elektricari….a pomocnik Lepa Brena…

    1. Tako je. Za sve su krivi nekvalifikovani i nesposobni kadrovi Opštinske uprave. No nije zgoreg napomenuti da su ti kadrovi i vrsni pravnici, ti koji su g. Branku sačinili rešenje o visini funkcionerskog dodatka zapravo ostaci Milovićeve i Čamparevićeve vlasti. Rešenje su pisali sekretar SO Knić B. Pantović i sekretar Veća M. Obradović, pravni kadar kojim je opština raspolagala u vreme dok je Milović bio predsednik skupštine g. Čamparević pomoćnik predsednika. To rešenje je nihovih ruku delo, pa njih dve treba pozvati na odgovornost. Zašto su one tada postavljene na tako odgovorne funkcije? Zato što su one tada bile zaposlene u opštini kao pravnici. Milovićeve štićenice su kasnije smenjene i raspoređene na manje odgovorna radna mesta, a za sekretara skupštine i Veća postavljeni su neuporedivo bolji pravnici.

      1. Koliko ja znam, a znam, sekretar veca je od 2016.godine do raspustanja parlamenta u maju 2020godine T.B, a sekretar skupstine I.K, pa samim tim vase cinjenice su notorna laz Vocareva kci. Nije problem sta je isplacivano, nadjena je greska, sve i da je greska, sramno je da covek od 83 godine budeo deo skupstine, jos ponajmanje zamenik predsednika skupstine. Ta funkcija je izmisljena funkcija i ne sluzi nicemu. Taj B.J nijednom nije vodio skupstinu vec je samo bio jedno dzangrizalo koje se u sve petljalo a ponajvise u groblja jer je imao neki svoj licni interes….Trebali su nekome mladjem ds povere tu funkciju a ne da covek od toliko godina uz solidnu penziju primi jos dva milioncica….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.