OPŠTINSKO VEĆE PARAĆINA PRIHVATILO NACRT PRIJAVE POLICIJI „NA OSNOVU SAZNANJA DA SE PRIPREMA RUŠENJE USTAVNOG PORETKA“

Politika

Opštinsko veće Paraćina informisano je danas o Nacrtu prijave policijskim organima na osnovu saznanja da se priprema rušenje, kako se navodi, ustanovnog poretka, kako bi, iz mera predostrožnosti, politička borba koja traje u paraćinskoj opštini, sa namerom opozicije da eliminiše na sve moguće načine političku konkurenciju, već duži niz meseci, bila uvedena kroz institucije sistema.

Veće je informisano i o broju objava sa namerom da se kriminalizuje lokalna vlast u Paraćinu što, kako se navodi u saopštenju sa sednice Opštinskog veća, traje od septembra prošle godine, a kulminiralo je pritiskom na lokalnu kompaniju u čijem je vlasništvu i jedini lokalni medij. Naime, lokalna televizija nedavno se ogradila od postupaka lokalne vlasti što, kako je rečeno na Veću, do sada nije zabeleženo.

„Lica bliska vladajućem režimu u Srbiji, prema saznanjima – koordinatori SNS-a za sever Kosova planiranim pretnjama i ucenama nastoje da u Paraćinu izvrše pritisak na odbornike i članove njihovih porodica, ne bi li došlo do prekomponovanja vlasti u ovoj opštini“, piše na zvaničnom sajtu opštine Paraćin. Ovakav vid pritisaka kojima, kako se navodi, „želi eliminisanje političke konkurencije na sve moguće načine“ nešto je na šta kroz instuticije sistema opština Paraćin želi da obavesti nadležne organe reda. Nakon što je Nacrt prijave obrazložen i pročitan u celini, Veće je jednoglasno prihvatilo da se tekst, kao prijava, dostavi policijskim organima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.