Mesto: Beograd Datum: 18.04.2017 Dogadjaj: CITIZEN – konferencija za novinare Libertarijanskog kluba Libek Licnosti: Tomislav Momiroviæ – predsednik skupštine HORES-a, Poslovnog udruženja hotelijersko ugostiteljske privrede

Ovo nikad nje bilo – Otvoreno pismo SSP ministru Momiroviću

Izbori 2022

Informativna služba Stranke slobode i pravde obratila se danas otvorenim pismom Tomislavu Momiroviću, ministru za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu:

Ministre Momiroviću,

Ovog puta ste u pravu.  Ovo što vi radite, to se zaista nije dešavalo ne samo u poslednjih 50 godina. To se nije dešavalo nikad.

– Nikada nismo bili u tako lošoj finansijskoj poziciji da sve infrastrukturne projekte moramo da gradimo skupim kreditima.

– Nikada se krediti stranih vlada nisu nazivali investicijama.

– Nikada nisu sve infrastrukturne projekte gradile strane firme, dok hiljade naših građevinaca svake godine napusti Srbiju.

– Nikada putevi nisu bili skuplji, a rokovi izgradnje duži, samo da bi se preko režimskih firmi izvuklo što više para.

– Nikada nismo imali deficit budžeta od 4 milijarde evra.

– Nikada nismo imali javni dug 27 milijardi evra i ugovoreno dodatno zaduženje od 23 milijarde evra.

– Nikada se deca nisu rađala sa dugom od 5,5 hiljada evra.

Zato će ovo što vi radite zaista ući u istoriju, a pominjaće vas i generacije nerođene dece koje ste debelo zadužili svojim građevinskim projektima koje ste bez tendera dogivarali sa prijateljima iz Kine, Rusije, Turske…, stoji u saopštenju Informativne službe Stranke slobode i pravde koje potpisuje  Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP-a.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *