Pao dogovor opozicije? SSP-NS-DS zajedno na izbore

Izbori/Bojkot

Lideri tri opozicione partije, Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke i Narodne stranke, postigli su dogovor o zajedničkoj listi na narednim izborima, piše list Nova od četvrtka.

Prema pisanju lista, ostaje da svaka od tih partija na stranačkim organima izglasa tu odluku, a rok za to je kraj oktobra.

Osim toga, Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić treba da se dogovore i oko kvota, odnosno na koji način će podeliti broj mandata nakon izbora.

Prema saznanjima Nove, početna ponuda na stolu je bila svakome po 30 odsto, dok bi ostatak išao manjim pridruženim partijama. Međutim, SSP očekuje da, u skladu sa podrškom koju svako od njih ima među biračima, dobije duplo više mandata.

U toj koloni naći će se i Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, a očekuju se i sve one stranke koje su podržale platformu o izbornim uslovima Narodne stranke. Podršku imaju i od predstavnika Skupštine slobodne Srbije, piše Nova.

izvor: FoNet/list Nova
Tagovi:

2 komentara

  1. Koalicija – moj do moga . Svi zajedno imaće 15 % glasova , iako za njih radi mnogo domaćih medija i stranci (MI6, CIA, BND). Nisu oni opozicija . Oni su kvislinzi, mrzitelji i lešinari .

    1. A šta su onda tvoji naprednjaci? Napisa skorije onaj vaš naprednjački nesrećnik Petrašinović: „jedna zemlja, jedan predsednik, jedna stranka“. Zar to ne liči na slogan Hitlerove stranke NSDP: „jedan Rajh, jedan narod, jedan firer“? Jel vam to uzor?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.