PITANJA NA KOJA GRADONAČELNIK RADOMIR NIKOLIĆ NIJE ŽELEO DA ODGOVARA

Grad Politika

Legenda koju je, kao i svako predanje o nekom neobičnom događaju teško proveriti, kaže da je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić jednom imao probno snimanje intervjua. Navodno je razgovor, koji je kasnije emitovan, snimljen tek kada je proba uspela.

Iako gradonačelnika Kragujevca „bije glas“ da ne voli da razgovara sa novinarima, Glas Šumadije se obratio Informativnoj službi grada molbom da zakažemo intervju sa Radomirom Nikolićem. U dogovoru sa zposlenima u Informativnoj službi poslali smo pitanja i predložili da, ukoliko gradonačelnik ne može direktno da odgovara na pitanja, to učini elektronskim putem. I obećali da ćemo odgovore integralno da objavimo. Čekali smo tri dana a juče, nakon našeg poziva, dobili odgovor da gradonačelnik – ne želi da odgovara na postavljena pitanja.

Smatramo da bi čitaoci Glasa Šumadije trebalo da znaju šta smo želeli a nismo mogli da pitamo gradonačelnika Kragujevca, pa pitanja prenosimo onako kako smo ih dostavili gradskoj Informativnoj službi:

 1. Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović u razgovoru za Glas Šumadije izjavio je da se „jednom video“ sa predsednikom Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darkom Glišićem. Da li se Vi viđate sa predsednikom IO stranke kojoj pripadate?
 2. Otkuda tako često, pa i u tabloidima za koje se smatra da su bliski državnom vrhu, tekstovi o Vašem odlasku s mesta gradonačelnika Kragujevca?
 3. Kada će Gradski odbor SNS u Kragujevcu da izađe iz v.d. stanja?
 4. Kada ste tzv. karantinskom većinom izabrani za gradonačelnika Kragujevca izjavili ste da ste birani za „stečajnog upravnika“. U kakvom su stanju danas finansije grada?
 5. Da li je tačno da je tokom avgusta budžet bio nekoliko dana u blokadi? I ukoliko jeste – šta je bio razlog?
 6. Glas Šumadije je došao do podataka da su dugovi za struju javnih i javno komunalnih preduzeća u gradu u julu mesecu ove godine bili višestruko veći nego 31. decembra 2014. godine. Kakvim podacima Vi raspolažete?
 7. Ekonomisti upozoravaju da će se Kragujevac naći u „dramatičnoj“ situaciji kada na naplatu stignu krediti koje je grad podizao poslednjih godina. Kada počinje vraćanje kredita, koliko će da iznose mesečne rate i da li imate plan kako taj novac da se obezbedi?
 8. Kako se odvijaju pripreme za spajanje pet javno komunalnih preduzeća u jedno?
 9. Da li se zna koliko će ljudi u tim firmama ostati bez posla?
 10. Da li Vam je direktorka Javnog stambenog preduzeća svastika?
 11. Grad Kragujevac je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja već treću godinu za redom ne raspisuje konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima. Da li će do kraja godine biti raspisan konkurs?
 12. Svojevremeno ste izjavili da – ukoliko biste građane pitali da li bi radije novac dali za medije ili obdaništa, oni bi se opredelili za obdaništa. Da li je tačno da ste tokom 2017. godine za vraćanje dugova koje je u Radio televiziji Kragujevac napravio privatni vlasnik, a reč je od oko 155 miliona dinara, obezbedili upravo sa pozicija predškolske ustanove i osnovnih škola u budžetu?
 13. Svojevremeno ste se zalagali za tržišno privređivanje u medijima. Pošto je RTK sada firma pod direktnom kontrolom grada, da li znate koliki je prihod od marketinga ta medijska kuća ostvarila u prvih šest meseci ove godine?
 14. Gradonačelnik Kragujevca ste četiri godine. Šta smatrate svojim najvećim uspehom, a šta promašajem?
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.