PO DRUGI PUT U KRAGUJEVCU ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU BEZBEDNOSTI DECE NA INTERNETU

Društvo Grad

U galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Igor Jurić predsednik fondacije Tijana Jurić je po drugi put je u Kragujevcu održao predavanje na temu bezbednosti dece na internetu, vršnjačkom nasilju, trgovini ljudima i pedofiliji u Srbiji. Predavanje pod nazivom „Ukradena bezbednost“ bilo je namenjeno za srednjoškolsku i odraslu populaciju.

“Mi zanemarujemo činjenicu da bezbednost dece nije opciona već obavezna stvar i mi se često ne vodimo time jer imamo puno drugih problema i ne stavljamo te probleme na pravo mesto. Često borbu za egzistenciju, za bolji život, za novac stavljamo na prvo mesto i onda shvatimo ono što sam ja shvatio da kad izbubiš dete onda sve to za šta si se borio nema nikakvu važnost – rekao je Jurić.

Kroz primere koji su se desili u Srbiji pokazano je kako lako predatori dolaze do naše dece i koliko je svako dete ugroženo u Srbiji.

Kako sam gospodin Jurić navodi, planirano je da u narednom periodu održi predavanje u više od 3500 škola u Srbiji i na taj način jačati bezbednost mladih.

 

I ovog puta predavanje je održano u organizaciji Centra za socijalne inovacije i integracije i kragujevačke Kancelarije za mlade.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.