Počela Nedelja gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika

Društvo Grad

Sutra, u utorak, 22. septembra u Svečanom salonu Gradske uprave povodom Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnih jezika Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu organizuje prijem za predstavnike Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Kragujevac.

Početak prijema je u 11 sati i 30 minuta.

Tema Međunarodne nedelje gluvih, i međunarodnog dana znakovnih jezika koja ove godine po programu Svetske  organizacije gluvih počinje  od 21. do 27. septembra je „Samo jedan znakovni jezik, jedna gluva zajednica, može promeniti svet”.

Cilj nedelje gluvih skretanje  pažnje na položaj gluvih i nagluvih  i zajednički doprinos unapređenju  kvalitet života gluvih i nagluvih.

Kao što je „Glas Šumadije” već pisao tim povodom u subotu 26. septembra sa početkom u 11 časova planirano je održavanje male trke-šetnje ,na kojoj se promoviše fizička aktivnost od značaja za gluve, sa rutom od Spomen parka do Spomenika „Streljanim đacima i profesorima” (u narodnu poznatijem kao Peto tri) do Botaničke bašte.

Oko pola jedan u Botaničkoj bašti će se upriličiti akcija sađenja cveća i biljka kako bi članovi Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Kragujevac doprineli lepšem mestu za život.

– Okupiće se naši mlađi i stariji članovi. Mlađi će kopati i saditi a stariji će doneti biljke. Zavisno od situacije, mislimo i da dođu i mladi gluvi roditelji sa decom taj dan, kako bi se skrenula pažnja na podršku roditeljima, a i ujedno i deca uživala u bašti i zajedno sa roditeljima upoznala svet biljaka sa prevodom na znakovni jezik, poručuju i pozivaju iz Udruženja gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.