POČINJE NOVA SEZONA U KULTURNOM CENTRU UMMUS

Kultura

Kulturni centar UMMUS otvoriće svoja vrata posle letnje pauze i krenuti u četvrtu sezonu svojih kulturnih i edukativnih događaja

Za ovogodišnje otvaranje koje će biti ovog vikenda, organizatori su pripremili pop art izložbu kragujevačkog mladog umetnika Vojina Milojkovića u petak (6. septembar), sa početkom od 20 časova, a kasnije, od 22 sata publika će moći da čuje nastup lokalnih muzičara. Narednog dana, u subotu, Kragujevčani će uživati u koncertu cover benda „Rumble“, koji izvodi popularne rokenrol hitove.

Izložba portreta rađenih digitalnom tehnikom predstavlja kulminaciju dosadašnjeg akademskog iskustva i individualnog rada tokom i posle master studija umetnika Vojina Milojkovića. Serija ovih radova iznad svega se bavi pitanjima egzistencije pojedinca u jednom mikrokosmosu, ali i svačije pojedinačne percepcije u odnosu na ostatak sveta. Milojkovićevi radovi mogu se jednostavno posmatrati i kao portreti sa jednim autentičnim likovnim izrazom inspirisanim modernim mediumima, pop kulturom i pop artom, osnovnim likovnim elementima – kolorit, linija i površina.

Vojin Milojković, rođen je u Kragujevcu, diplomirao je Filološko-umetnicki fakultetet u Kragujevcu, odsek Primenjene umetnosti, studijska grupa Zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića. Završio je master primenjenih umetnosti na studijama zidnog slikarstva na FILUMU kod mentora dr Bojana Otaševića. Posle master studija je završio i kurs za rezervne oficire na vojnoj akademiji gde je stekao čin potporučnika. Tokom srednje škole i fakultetskih dana, ali i sada, aktivno se bavi volonterizmom i aktivizmom. Učestvovao je na više izložbi i osvojio nekoliko nagrada.

U subotu u Kulturnom centru „UMMUS“ publika će moći da uživa u nastupu rokenrol cover sastava „Rumble“. Reč je o grupi kragujevačkih muzičara koji sviraju popularne pesme snimljene u period od 60-tih do 90-tih godina prošlog veka. „Rumble“ čine Kristina Simović, vokal, Đorđe Slavković, gitara, Bojan Vukomanović, bas i Lazar Avdić – Dečko, bubnjevi, a izvode pesme „AC/DC-ja“, Billy Idola, „Deep purple-a“, „Led zeppelina“ i drugih.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.