POČINJU FILMSKE PROJEKCIJE I KONCERTI NA LETNJOJ SCENI SKC-A

Kultura

Tokom puna dva i po meseca publika je mogla da prati predstave i koncerte kragujevačkog SKC-a na njihovom „Tjub” kanalu i Televiziji Kragujevac. Ovi „sadržaji” i dalje se prikazuju na isti način a Ivana Maraš Jovanović, direktorka Studentskog kulturnog centra podseća da smo tokom perioda pandemije i vanrednog stanja u ovako koncipiranoj onlajn „programskoj šemi” imali prilike da pogledamo poput predstava Akademskog pozorišta SKC (starih iz arhive ali i najnovijih produkcija) i koncerte sa njihovog međunarodnog festivala „Estam” (specijalno isproduciranim za ovu „priliku”) Borisa Kovača, Eline Duni, Fatime Spar i grupe „Sirinks”.  

Od početka juna Studentski kulturni centar nastavlja sa svojim programima, pre svega filmskim i koncertnim ali i izložbama i promocijama knjiga na Letnjoj sceni, naravno uz puno poštovanje mera bezbednosti i prevencije.

– Počinjemo u utorak, 9. juna filmskom projekcijom „Naslednika” i svakog narednog utorka ćemo imati neki novi film na repertoaru, najavljuje Ivana Maraš Jovanović.

Takođe, tokom juna (16.) biće otvorena (ranije zakazana ali zbog virusa odložena) izložba „Mladost u šezdesetim” kustosa Slađane Petrović Varagić (višegodišnji kolektivni istraživačko-umetnički projekat grupe umetnica, umetnika i kulturnih radnika koji se bavi istraživanjem emancipatorskih poduhvata jedne zajednice).

Od ponedeljka, 15. juna startuje i muzički program i to tradicionalnim „Džez ponedeljkom” a 21. juna biće na otvorenoj sceni obeležen Svetski dan muzike prigodnim programom i koncertom „Dino Dvornik ekspirijens”. U toku juna na Letnjoj sceni održaće se i tri književne promocije i otvorena proba Dramske radionice SKC-a.

– Vraćamo se u neku vrstu redovnog rada i dinamiku programa na koju je naša publika tokom godina navikla, završava naša sagovornica.  

Na žalost festival „Kulisa” je otkazan i održaće se tek naredne godine iako je kao opcija postojala mogućnost da se održi na jesen ali je to bilo neizvođljivo zbog angažmana ansambala koji su trebali da učestvuju na ovoj smotri.

Zoran Mišić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.